Вести


Иванишевић у општини Нови Бечеј – акценат на развоју привредне и туристичке инфраструктуре

Нови Сад , 18. март 2021.
-A A +AИванишевић у општини Нови Бечеј – акценат на развоју привредне и туристичке инфраструктуре.

Нови Сад , 18. март 2021. .

Покрајински секретар за привреду и туризам др Ненад Иванишевић боравио је у радној посети општини Нови Бечеј, где се најпре састао са председником Општине Сашом Максимовићем.

Иванишевић и Максимовић су се том приликом дотакли актуелних тема у области привреде, а посебно угрожене привредне гране – туризма, који тренутно трпи највеће поседице због пандемије ковида 19.

Секретар Иванишевић је истакао да је дух средине Новог Бечеја очуван, јер је од изузетне важности неговати традицију и историјске тековине.

„Управо овде је историја сачувана и традиција испоштована, те стога постоји спремност да се настави са сарадњом и да се она унапреди. Не можемо говорити о будућности ако не познајемо прошлост. Идеја је да заједно са локалним самоуправама креирамо конкурсе којима ће Секретаријат у овој и наредним годинама помагати туристичку инфраструктуру. Нама је партнер у туризму на том нивоу увек локална туристичка организација. Потрудићемо се да у целој покрајини развијемо туристичке организације јер су оне од стратешког значаја", рекао је Иванишевић, који је најавио и предстојеће конкурсе Секретаријата, из области привреде, туризма, а посебно запошљавања.

,,Разговарали смо о привреди у Новом Бечеју, и евидентно је да овде послује много инвеститора, а упознат сам и са планом развоја нове привредне зоне", рекао је секретар.

Председник Општине Саша Максимовић нагласио је да постоји много припремљених пројеката и оних који су у припреми, а који подразумевају привреду, инфраструктуру, саобраћај, комуналне делатности, с тим што је у оквиру данашњег сусрета акценат стављен на унапређење туристичке инфраструктуре. Он је представио све релевантне теме и активности Општине у наредном периоду.

Учесници су се сложили с тим да ова општина има доста да понуди у готово свим гранама и аспектима, али и да је потребно наставити са улагањима, па чак и интензивирати сарадњу и пружање институционалне подршке.

Секретар Иванишевић разговарао је данас и са директором Туристичке организације Новог Бечеја Сашом Дујином, који је представио рад те организације, Инфо-центра и сувенирнице, те скренуо пажњу и на оне објекте и целине којима управља ТО Нови Бечеј.

Делегација Покрајинског секретаријата за привреду и туризам упознала се са привредним, културно-историјским и туристичким ресурсима ове средњобанатске општине и обишла Спомен-музеј и етно-кућу „Главашева кућа“, која је под управом Општине, као и житни магацин и Марину ,,Градиште“, једину овог типа на реци Тиси.


Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs