Вести


Иван Ђоковић на отварању МЕКСТ 2019: Умрежени млади академски грађани део нове уједињене Европе

Нови Сад , 23. новембар 2019.
-A A +AИван Ђоковић на отварању МЕКСТ 2019: Умрежени млади академски грађани део нове уједињене Европе.

Нови Сад , 23. новембар 2019. .

Удружење „Фортунс“ већ шести пут организује Међународну конференцију која окупља студенте туризма и хотелијерства – МЕКСТ 2019, а која се ове године одржава у Новом Саду у периоду од 22. до 24. новембра. Основни мотив за покретање конференције јесте стицање нових сазнања од реномираних стручњака из области туризма, хотелијерства и маркетинга за младе лидере, размена искустава, повезивање и дружење младих стручњака.

Конференција која ове године акценат ставља на дигитални маркетинг у туризму, нове трендове у хотелијерству и MICE туризам, реализована је уз подршку Покрајинског секретаријата за привреду и туризам, Града Новог Сада, као и Министарства трговине, туризма и телекомуникација, те многобројних организација и компанија које су препознале значај овог међународног скупа.

Потпредседник Покрајинске владе и покрајински секретар за привреду и туризам Иван Ђоковић обратио се учесницима на данашњем свечаном отварању конференције која се одржава у Конгресном центру „Мастер“ Новосадског сајма.

"Преко две хиљаде младих академских грађана, студената, пуних елана, окупило се данас на конференцији и то око заједничких тема везаних за туризам. Управо они представљају политичку и привредну будућност Европе, а мрежа коју су данас исплели међу собом, која траје већ шест година, гарант је и једне уједињене Европе. Најважније је стицање нових веза и пријатељстава које би требало одржавати кроз време и простор за будуће генерације“, рекао је Ђоковић.

Из године у годину се број учесника повећава, те је тако ове године присуство потврдило чак око 2.000 учесника из 15 земаља, са циљем да стекну практична знања из области туризма, хотелијерства и сродних области, чиме подстичу предузетништво у туризму и повезаним индустријама.

Организатори конференције МЕКСТ истичу да је она изузетна прилика да се заједничким снагама покаже да у туризам у Србији вреди улагати, те да потенцијал свакако постоји, како у природним и антрополошким вредностима, тако и у стручном кадру. Њихова намера је да са осталим учесницима истакну значај професионалног и личног развоја, могућност за стицање нових пословних прилика и сам значај боравка у Новом Саду, носиоцу престижних титула - Омладинска престоница Европе 2019. и Европска престоница културе 2021.


Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs