Вести


Иван Ђоковић са делегацијом Града Сремска Митровица о унапређењу бициклистичке инфраструктуре

Нови Сад , 16. март 2017.
-A A +AИван Ђоковић са делегацијом Града Сремска Митровица о унапређењу бициклистичке инфраструктуре.

Нови Сад , 16. март 2017. .

Потпредседник Покрајинске владе и покрајински секретар за привреду и туризам Иван Ђоковић, примио је председника Скупштине Града Сремска Митровица Томислава Јанковића, и делегацију из Општинске управе и Регионалне развојне агенције Срем, са којима је разговарао о потенцијалима и унапређењу туристичке инфраструктуре у Срему, превасходно кроз започету реализацију пројекта постављања бициклистичке сигнализације и мобилијара на рути Срем. На овај начин се синергијом покрајинских и локалних ресорних институција ефикасније умрежава бициклистичка инфраструктура у овој области, повезујући се са доступним руралним капацитетима.

"Циљ покрајинске администрације је да се сачини детаљан мастер план туристичке сигнализације у АП Војводини, који би укључивао и Еуро Вело бициклистичке руте и туристичку сигнализацију. Мастер план туристичке сигнализације Републике Србије садржи само општу методологију, пиктограме, знакове, дизајн, боје и начин постављања. Идеја је да се спроведе пројекат постављања туристичке сигнализације на целој територији АП Војводине, која би била идентификована ослањањем на сопствено истраживање и мапирање локалитета и рута, заједно са бициклистичким Савезом, локалним самоуправама и њиховим туристичким организацијама. Укрштањем података поставили бисмо приоритете. Управо је један од кључних приоритета Еуро Вело, тачније руте 6, 11 и 13 које пролазе кроз Војводину, а који доведе око 20.000 циклотуриста годишње на у просеку три дана", рекао је потпредседник Ђоковић, истакавши да је циљ подизање квалитета услуге која се пружа овим туристима, који су по статистикама високе платежне моћи жељни рекреације и авантуре, као и продужетак њиховог боравка на територији Покрајине.

Пројекат постављања бициклистичке сигнализације у Срему подржало је Министраство трговине, туризма и телекомуникација и Покрајинска влада, а само спровођење радова и њихову благовремену реализацију прати РРА Срем, водећи рачуна о званичном почетку туристичке сезоне у Националном парку "Фрушка гора".

Повезивање руте Срем са Сремском рутом (гранични прелаз Шид – Товарник), латерале у Беочину и Новом Саду и веза са међународном рутом Еуро Вело 6 до Банстола у општини Инђија, омогућиће приступачност, безбедност и самим тим већи прилив страних циклотуриста. Пројекат је такође подржан од стране Аустријске развојне агенције АДА и Швајцарске агенције за развој СДЦ.


Извор: Саопштење Покрајинског секретаријата за привреду и туризам

Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs