Вести


Милићевић: Пуна подршка развоју Републике Српске

Зворник , 24. септембар 2020.
-A A +AМилићевић: Пуна подршка развоју Републике Српске .

Зворник , 24. септембар 2020. .

Потпредседник Покрајинске владе Ђорђе Милићевић заједно са председницом Републике Српске Жељком Цвијановић отворио је данас у Зворнику, у Републици Српској, нови кошаркашки терен у Основној школи „Свети Сава“, који је изграђен захваљујући донацији Покрајинске владе. Потпредседник Милићевић и председница Цвијановић обишли су потом и пешачки мост краља Александра I Карађорђевића између Зворника и Малог Зворника, чију реконструкцију су заједнички финансирале Влада Србије и Општина Зворник.

Поред терена у Зворнику, АП Војводина је финансирала и изградњу мултифункционалне спортске облоге за кошаркашки терен у Модричи и за рукоментни терен у Рибнику.

Потпредседник Милићевић је овом приликом истакао да Република Србија и АП Војводине пружају снажну подршку Републици Српској да се развија у пуном капацитету у различитим областима, од привреде, саобраћаја, инфраструктуре, здравства, науке, образовања.

Милићевић је нагласио да су односи Србије и Српске данас на највишем могућем нивоу, те да су посебно унапређени у последњих неколико година захваљујући пре свега руководствима Србије и Српске, предвођеним Александром Вучићем и Милорадом Додиком.

„У свим овим областима у претходних неколико година сарадања је подигнута на највиши могући ниво, и међусобни односи су управо онакви какве смо желели – братски односи између Србије и Српске“, казао је Милићевић.

Он је додао да је АП Војводина у претходних неколико година имала изузетно добру сарадњу са Владом Српске и свим другим институцијама на реализацији бројних заједничких пројеката.

Милићевић подсетио да су између осталог заједнички учествовали у оснивању удружења „Привредник“ у Српској, помагали надарене ђаке и студенте, донирали санитетско возило за Дом здравља у Сребреници. Додао је и да је пре неколико дана у Покрајинској влади одржан састанак са предстваницима Развојне агенције Републике Српске са којима је договаран заједнички наступ на међународним инвестиционим сајмовима како би се на најбољи начин представили привредни потенцијале Србије и Српске.

„Ове године смо, 15. септембра, први пут заједнички прославили и Дан српског јединства, слободе и националне заставе, празник који на известан начин симболички говори о постигнутом јединству нашег народа, а заједнички пројекти у пракси говоре о том јединству“, рекао је Милићевић.

Председница Српске Жељка Цвијановић захвалила је Влади Србије и АП Војводине на заједничком ангажману у реализацији како крупних пројаката, тако и мноштва мањих који на локалу доприносе унапређењу живота грађана.

„Терен који смо данас отворили у Зворнику намењен је нашој деци, пре свега ђацима ове школе, али намера је да буде на располагању и другој деци, као и свима који желе да се баве спортом“, рекла је Жељка Цвијановић.

Он је додала да је поносна како на заједничке пројекте Србије и Српске, тако и на заједнички празник, разумевање, братску љубав и заједништво које је видљиво у практичном животу грађана.

Отварању је присуствовао покрајински секретар за спорт и омладину Владимир Батез.


Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs