Вести


Мировић приредио пријем за хранитеље који брину о деци без родитељског старања

Нови Сад , 30. септембар 2019.
-A A +AМировић приредио пријем за хранитеље који брину о деци без родитељског старања.

Нови Сад , 30. септембар 2019. .

„Покрајинска влада наставиће са активном подршком хранитељству у програмском и организационом смислу јер брига о деци без родитељског старања један је од најважнијих показатеља не само хуманости, већ и организованости и одговорности друштва“, рекао је данас председник Покрајинске владе Игор Мировић на пријему за хранитеље који брину о деци која без адекватног родитељског старања.

У наредних неколико недеља, најавио је председник Мировић, у пуном обиму почиње са радом и Центар за породични смештај и усвојење у Суботици, а следеће године план нам је да отворимо овакав центар и у јужном Банату.

Социјална заштита је веома одговорна област у којој не може и не сме бити грешке, одговорићемо на ваше иницијативе, јер је све већи број деце којима је ова врста заштите и подршке потребна, додао је председник Мировић.

На располагању ће вам бити, додао је Мировић, од следеће године и садржаји у општини Нови Бечеј, где ћемо отворити дечији камп за предшколце и децу нижег школског узраста а наредних година и нови центар на Летенци за старију децу.

Удружење хранитеља Нови Сад са клубовима настоји да својим радом промовише и популаризује хранитељство као хуман приступ заштити деце и младих, кроз унапређење положаја и видљивости хранитељских породица у друштву, изјавила је председница Удружења Весна Илић.

Окупили смо хранитеље како бисмо им указали поштовање за посао који обављају 24 сата уз посвећену бригу о деци без адекватног родитељског старања али и ради промоције и оснаживања хранитељства, казала је директорка Центра за породични смештај и усвојење Нови Сад Ивана Копривица.

У овом тренутку, у АП Војводини има више од 1.600 хранитељских породица у којима је смештено око 2.000 деце која не живе са биолошким родитељима.

Пријему је присуствовао и покрајински секретар за социјалну политику, демографију и равноправност полова Предраг Вулетић.


Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs