Вести


Мировић: Републици Српској 12 милиона динара за санирање последица земљотреса

Нови Сад , 29. јануар 2021.
-A A +AМировић: Републици Српској 12 милиона динара за санирање последица земљотреса.

Нови Сад , 29. јануар 2021. .

Покрајинска влада пружиће помоћ угроженим породицама са територије општине Костајница у Републици Српској чији су стамбени и пратећи објекти уништени или оштећени након земљотреса у Хрватској.

Средства у износу од 12 милиона динара намењена су за куповину грађевинског материјала породицама које су претпеле штету, а помоћ ће бити реализована преко Фонда за избегла, расељена лица и за сарадњу са Србима у региону.

Председник Покрајинске владе Игор Мировић рекао је да је Покрајинска влада снажно посвећена сарадњи са Републиком Српском и повезивању наших људи, истакавши да ће Република Србија и у будућности бити подршка и ослонац Српској.

„Војводина и Србија увек су уз свој народ у Републици Српској и овај гест је наша обавеза и потврда наших братских односа“, казао је председник Мировић.

Претходно је Покрајинска влада обезбедила и 18 милиона динара за санацију оштећених храмова Српске православне цркве, набавку монтажних кућа за породице са територије Баније и грађевинског материјала за пострадале у земљотресу у Хрватској.


Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs