Вести


Настава на даљину до 29. маја

Нови Сад , 25. мај 2020.
-A A +AНастава на даљину до 29. маја.

Нови Сад , 25. мај 2020. .

Ради усаглашавања Правилника о изменама правилника о календару образовно-васпитног рада за школску 2019/2020. годину, који је донело Министарство просвете, науке и технолошког развоја, потпредседник Покрајинске владе и покрајински секретар Михаљ Њилаш донео је Правилник о изменама и допунама правилника о школском календару за образовно-васпитне установе на територији АП Војводине.

Ова измена донета је услед ванредног стања ‒ које је проглашено на територији Републике Србије због пандемије изазване вирусом ковид 19 – чиме је прилагођен начин на који се изводи настава у школама.

Последњи дан наставе на даљину јесте петак, 29. мај 2020. године, за све ђаке.

Осмаци се званично распуштају 5. јуна, док је завршетак школске године за ученике од првог до седмог разреда основне школе 16. јун. Прве две недеље јуна резервисане су за организацију посебних часова, у зависности од тога да ли ђаци долазе на припреме за малу матуру или да поправе оцене. Полагање пробног завршног испита је 2. јуна, а мале матуре 17, 18. и 19. јуна. Резултати се објављују 23. јуна.

Матуранти гимназија распустили су се 22. маја, ученици трећег разреда трогодишњег образовања и четвртог разреда стручних школа завршавају школску годину 29. маја, док је за остале средњошколце крај наставне године 19. јун. За полагање велике матуре резервисани су 4, 5. и 6. јун, док ће 24. јуна матуранти моћи да се пријаве за жељени факултет.

Детаљан распоред школских активности по данима можете преузети ОВДЕ.


Извор: ПС за образовање, прописе, управу и националне мањине – националне заједнице

Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs