Вести


На конкурсима Секретаријата за привреду и туризам 22 милиона динара за развој кластера, инкубатора и одржање старих заната

Нови Сад , 10. октобар 2017.
-A A +AНа конкурсима Секретаријата за привреду и туризам 22 милиона динара за развој кластера, инкубатора и одржање старих заната.

Нови Сад , 10. октобар 2017. .

Покрајински секретаријат за привреду и туризам креирао је програмске и подстицајне мере намењене кластер организацијама на територији АП Војводине, те расписао јавни позив крајем прошлог месеца за доделу бесповратних средстава за субвенционисање трошкова кластерима, како би што ефикасније реализовали пројекте од значаја за привредни развој покрајине у текућој години. Сам јавни позив дефинисаним подстицајима истиче сврху и значај кластер организација, уређујући циљеве, намену средстава, висину доделе бесповратних средстава, право учешћа и саме услове за учешће на конкурсу, као и сам поступак и критеријуме за доделу средстава.

Средства у укупном износу од 12 милиона динара, намењена су подршци пословном удруживању и умрежавању, повећању продуктивности и конкурентности кластера, кроз реализацију пројеката од значаја за развој привредних и туристичких потенцијала Војводине, чиме се потврђује сврха оснивања истих и сам концепт пословног удруживања. На овај начин, текућим субвенцијама утиче се на развој заједничког производа, врши удруживање ради извоза даље сарадње, а развијају се информационе и комуникационе технологије, док се капиталним субвенцијама подстиче набавка опреме за заједничку употребу.

За кластере који своју делатност обављају до три године, за пројекте су намењена средства у висини од најмање 100.000 динара до највише пола милиона динара без ПДВ-а, а за набавку опереме од 100.000 до милион динара, тачније до 80 одсто од укупне вредности пројекта. За пројекте кластера који делатност врше дуже од три године, опредељена су средства у распону од 300.000 до 1,5 милиона динара, односно до 70 одсто од укупне вредности пројекта.

Сектор за привреду Покрајинског секретаријата за привреду и туризам подстиче јачање капацитета пословних инкубатора износом од 5 милиона динара, а истим износом подржава одрживост процеса производње на начин који не угрожава традиционалну технологију карактеристичну за стари и уметнички занат ради повећања конкурентности у овој значајној привредној области.

Наведени конкурси су објављени на интернет презентацији Секретаријата, а отворени су до 16. октобра 2017. године.


Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs