Вести


Нове мере активне политике запошљавања подстичу предузетнички дух

Нови Сад , 26. април 2021.
-A A +AНове мере активне политике запошљавања подстичу предузетнички дух.

Нови Сад , 26. април 2021. .

Споразум о сарадањи у реализацији мера активне политике запошљавања између Покрајинског секретаријата за привреду и туризам и Националне службе за запошљавање, потписан је данас у Покрајинској влади.

Предмет овог документа јесте ефикаснија и синхронизована реализација мера активне политике запошљавања које су предвиђене Покрајинским акционим планом запошљавања у АП Војводини за 2021. годину.

Споразума су потписали покрајински секретар за привреду и туризам др Ненад Иванишевић и директорка Покрајинске службе за запошљавање АП Војводине Снежана Седлар.

,,Данас потписујемо споразум о заједничкој реализацији програма запошљавања, који реализује Секретаријат за привреду, у укупном износу од 42 милиона динара. Овај документ значи да Секретаријат те програме реализује, искључиво, у складу са мерама и програмима који су предвиђени акционим планом и на националном, односно покрајинском нивоу. Од ове године, мере су у потпуности синхронизоване и износи који су предвиђени пропозицијама Националне службе за запошљавање су једнаки износима предвиђеним у конкурсима Секретаријата“, рекао је секретар Иванишевић.

Он је истакао да је овакав начин рада једини прави пут, те подсетио и на заједничко спровођење мера и удруживање средстава Секретаријата са Гаранцијским и Развојним фондом АП Војводине.

Иванишевић је најавио да ће јавни конкурси Секретаријата за привреду из области запошљавања бити објављени 5. маја 2021. године.

„Конкурсима Секретаријата намењеним за запошљавање, предвиђено је 250.000 динара по новозапосленом, односно по покретању бизниса, као и 270.000 динара уколико се ради о особама са инвалидитетом. Делатности у којима ће бити могуће користити средства јесу производне делатности на територији АП Војводине, док ће пет милиона динара бити опредељено за јавне радове. Идеја је да у наредним конкурсима износ предвиђен за запошљавање буде још већи“.

Обавезе Секретаријата према овом споразуму јесу расписивање јавних позива за реализацију мера активне политике запошљавањa, доношење одлука о одобравању средстава и закључивање уговора о међусобним правима и обавезама са корисницима средстава и Националном службом.

Са друге стране, Национална служба врши пријем, обраду и бодовање захтева по објављеним јавним позивима, сачињава листе поднетих и избодованих пријава, непосредно сарађује са корисницима средстава, сачињава правна акта неопходна за наставак реализације уговорних обавеза, те доставља извештаје о реализацији мера Секретријату.

Праћење и контролу реализације уговорних обавеза обављаће Секретаријат у сарадњи са Националном службом за запошљавање.


Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs