Вести


Нових 100 милиона динара за прерађивачки сектор у АП Војводини

Сремски Карловци , 03. јул 2019.
-A A +AНових 100 милиона динара за прерађивачки сектор у АП Војводини.

Сремски Карловци , 03. јул 2019. .

Потпредседник Покрајинске владе Ђорђе Милићевић и покрајински секретар за пољопривреду, водопривреду и шумарство др Вук Радојевић, уручили су данас 40 уговора у вредности од 100 милиона динара за набавку нове опреме за производњу вина и ракије и за опрему за производњу меса и млека.

За производњу вина и ракије додељено је 33 уговора укупне вредности 80 милиона динара, док је са укупно 20 милиона динара финансирана набавка опреме у седам месара. Преко педесет одсто инвестиција по ове две прерађивачке конкурсне линије обезбеђено је из покрајинског буџета, преко Покрајинског секретаријата за пољопривреду, водопривреду и шумарство, док су остатак обезбедили корисници.

„Аграр је у врху приоритета Покрајинске владе у протекле три године, а тако ће бити и убудуће. О томе говори читав сет мера у области пољопривреде које су до сада реализоване, као и нове мере које су усмерене на набавку нове и савремене опреме и техничко-технолошко осавремењавање у пољопривреди“, казао је Милићевић.

Он је нагласио да је интенција Покрајинске владе да пољопривредни произвођачи у Војводини раде са најсавременијом опремом, да се едукују, и да уз природне ресурсе којима располажемо, постигну врхунске резултате на светском нивоу када је у питању квалитет и квантитет производа које нуде.

Потпредседник Милићевић је још додао да ће то користити како самим произвођачима који ће више приходовати од своје делатности, тако и буџету Србије и АП Војводине.

Ресорни секретар Вук Радојевић је рекао да су конкурсне линије по којима су данас додељена средства веома значајне, јер су везане за прерађивачки сектор где се ствара додатна новостворена вредност и где прерађивачи могу да валоризују свој труд и рад од примарне производње.

Он је нагласио да је у протекле три године инвестирано преко 140 милиона динара у набавку нове опрема за 24 млекаре и 20 месара. Када је у питању улагање у вински сектор, који је од 2017. године препознат кроз мере Покрајинске владе, до сада је са 188 милиона динара финансирана набавка нове савремене опреме у 50 винарија широм Војводине.

Уговори су уручени у винарији Ђурђић у Сремским Карловцима, која је корисник подстицајних средстава.


Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs