Вести


Одржана завршна конференција на тему “Јачање капацитета установа културе у Новом Саду за стратешко планирање”

Нови Сад , 14. октобар 2019.
-A A +AОдржана завршна конференција на тему “Јачање капацитета установа културе у Новом Саду за стратешко планирање”.

Нови Сад , 14. октобар 2019. .

У Великој сали Скупштине града Новог Сада, покрајински секретар за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама Драгана Милошевић обратила се учесницима завршне конференције у оквиру Пројекта 33 – “Јачање капацитета установа културе у Новом Саду за стратешко планирање”.

Истичући значај доношења петогодишњих стратешких планова установа културе, чији је циљ професионална едукација, подршка запосленима у установама културе, усмерење, боља координација и интерсекторско повезивање, секретар Драгана Милошевић је нагласила да је ово заправо историјски дан, јер су у читавом овом процесу учествовали представници Града Новог Сада, Фондације "Нови Сад 2021" и Унескове катедре за културну политику и менаџмент Универзитета уметности у Београду.

"Ово је доказ и пример једне добре праксе и симбиозе у раду свих институција културе", истакла је Милошевићева, додајући „да ће и Покрајина, након што Република Србија донесе Стратегију развоја културе, усвојити своју. До тада, ресорни секретаријат и институције чији смо оснивачи, њих 12, још снажније ће радити на јачању сопствених капацитета.“

Искуство, визија и планови јесу нешто драгоцено, рекла је Драгана Милошевић и нагласила да на тим темељима градимо даље културну политику, не само града Новог Сада, већ и Војводине, па самим тим и Републике, а идући у сусрет 2021. години, када ћемо сви заједно са поносом истаћи титулу Европске престонице културе.

Члан Градског већа Новог Сада за културу Далибор Рожић рекао је да је у складу са Стратегијом развоја културе и Акционим планом 2016-2025. године, данас и организована ова завршна конференција названа Пројекат 33, колико Нови Сад и има институција културе. „Посебна част и велико је задовољство што је наш град први у низу донео Стратегију и што су нам у том подухвату сви били достојни партнери“, нагласио је Рожић.

О Пројекту 33 говорили су руководиоци Горан Томка и Вишња Кисић, а утиске о настајању овог стратешког документа изнели су поједини представници институција културе Војводине и Републике.


Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs