Вести


Одржана последња седница Покрајинског социјално-економског савета у 2019. години

Нови Сад , 23. децембар 2019.
-A A +AОдржана последња седница Покрајинског социјално-економског савета у 2019. години.

Нови Сад , 23. децембар 2019. .

Седамнаеста седница Покрајинског социјално-економског савета одржана је данас у Скупштини АП Војводине. То је уједно и последња седница овог радног тела у 2019. години.

Покрајински секретар за финансије Смиљка Јовановић изнела је најважније податке о буџету за наредну годину приложене у оквиру Информације о Покрајинској скупштинској одлуци о буџету АП Војводине за 2020. годину. Секретарка Јовановић је изложила податке о процењеним приходима и примањима, као и о вишку прихода и неутрошеним средствима која су пренета из ранијих година, те о финансирању капиталних инвестиционих пројеката, управљању јавним дугом и обиму задуживања у 2020. години.

Секција жена Покрајинског одбора УГС „Независност“ за подршку материнству и породици изнела је предлоге и препоруке које би требало уважити у ери суочавања са одливом становништва, белом кугом и проблемом незапослености.

Потпредседник Покрајинске владе и покрајински секретар за привреду и туризам Иван Ђоковић истакао је да је ресорни секретаријат посебну финансијску подршку путем конкурса пружио женском предузетништву, али и да постоји нарочит бодовни критеријум за друге конкурсе, где се додатно бодује предузетница или правни субјект који је у власништву жене или је она оснивач. Ђоковић је навео да је ове године спроведен конкурс за иновативно женско предузетништво на коме је додељено укупно 23 милиона динара.

На седници Покрајинског социјално-економског савета усвојена је Одлука о изменама и допунама Финансијског плана прихода и расхода Савета за 2019. годину и Одлука о измени Одлуке о додели средстава социјалним партнерима за 2019. годину, при чему је истакнуто да је ПСЕС утрошио мање од планираних средстава за текућу годину, те да су преостала средства од остварене уштеде распоређена на социјалне партнере.

Усвојен је, такође, Финансијски план прихода и расхода Покрајинског социјално-економског савета за 2020. годину, који је идентичан овогодишњем, као и Одлука о додели средстава социјалним партнерима за наредну годину.


Извор: ПС за за привреду и туризам

Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs