Вести


Одржан 18. Завичајни збор „Косидба“ у Буковцу

Нови Сад , 16. јун 2018.
-A A +AОдржан 18. Завичајни збор „Косидба“ у Буковцу.

Нови Сад , 16. јун 2018. .

Покрајински секретар за регионални развој, међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу Огњен Бјелић присуствовао је данас у Буковцу осамнаестом по реду Завичајном збору „Косидба“, спортско-културној манифестацији чији је циљ очување крајишке традиције и културе.

Скупу који традиционално организују Завичајно удружење „Мањача“ и Савез крајишких удружења, присуствовали су министар одбране у Влади Србије Александар Вулин, представници Владе Републике Српске, директор Фонда за избегла, прогнана и расељена лица Душко Ћутило и други.

Секретар Бјелић је том приликом рекао да је српски народ, а посебно народ Босанске Крајине, преживео многе патње, страдања и неправде, али увек испољавао добре намере у поштовању права и културе других етничких заједница.

Истакавши да је овај сусрет у исто време симболички израз солидарности нашег народа и његове спремности да обогати међусобно разумевање у оквиру свеукупне српске заједнице, Бјелић је напоменуо, да највеће заслуге за то припадају завичајним удружењима наших грађана која негују традицију и древне обичаје српског народа са подручја Босанске крајине и Мањаче.

Он је подсетио да је Покрајинска влада у последње две године изградила нове механизме сарадње са Републиком Српском преточене у споразуме о сарадњи потписане на највишем нивоу.

„У свим стратешким правцима сарадње са Републиком Српском, Покрајина Војводина заузима истакнуто место и будите сигурни да ћемо такву позицију оправдати и у наредном периоду“, поручио је Бјелић.

У оквиру манифестације, током целог дана су организоване спортско-витешке дисциплине, богат културно - забавни програм, традиционално такмичење у кошењу траве и друго.


Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs