Вести


Отворен први дигитални Сајам предузетништва

Нови Сад , 22. април 2021.
-A A +AОтворен први дигитални Сајам предузетништва .

Нови Сад , 22. април 2021. .

У Конгресном центру "Мастер" на Новосадском сајму данас је отворен први дигитални Сајам предузетништва Војводине, који се ове године одржава 22. и 23. априла на платформи ExpoOnline.rs. Сајам је отворио покрајински секретар за привреду и туризам др Ненад Иванишевић, а на отварању су се обратили председник Привредне коморе Војводине Бошко Вучуревић и генерални директор Новосадског сајма мр Слободан Цветковић.

Покрајински секретаријат за привреду и туризам и Новосадски сајам креирали су ову манифестацију у виртуелном окружењу са циљем да се привредници упознају, успоставе контакт, размене идеје, уговоре послове, пронађу потенцијалне инвеститоре, кориснике, дистрибутере, иноваторе. Ово је и прилика да се добију информације о актуелним подстицајним мерама Покрајинског секретаријата за привреду и туризам, као и мерама фондова и других организација, које су намењене за помоћ микро, малим и средњим предузећима.

"Брзи и ефикасни договори око реализације овогодишњег Сајма предузетништва са Новосадским сајмом и Привредном комором Војводине, јасно показују опредељење да у овој тешкој ситуацији ништа не може да заустави предузентнички дух, нити оне који желе да помогну предузетницима", рекао је секретар Иванишевић, истакавши да је на актуелне конкурсе из области привреде и туризма стигло преко 2.000 пријава.

Он се осврнуо и на подстицајне мере Секретаријата и најавио да ће 5. маја 2021, бити расписани конкурси за ново запошљавање, самозапошљавање и за јавне радове, за шта је опредељено укупно 42 милиона динара. Након тога биће расписани и конкурси за женско предузетништво и за уметничке и старе занате.

Председник ПКВ-а Бошко Вучуревић је рекао да је сегмент предузетништва од изузетног значаја за домаћу привреду, додавши да се оваквим и сличним активностима унапређује привреда, док и сама Комора остаје место окупљања привредника.

Генерални директор Сајма Слободан Цветковић је истакао да је пандемијом корона вируса посебно угрожена сајамска индустрија, те да је пословање у овој делатности у проблему. Међутим, својом проактивношћу, Новосадски сајам је креирао сопствену дигиталну платформу која је умногоме омогућила одржавање манифестација, али и да остану у контакту са излагачима и заинтересованим странама.

Сајам окупља више од четрдесет излагача из различитих сектора привреде, а у оквиру осам панела.

На поменутој платформи се може приступити сваком панелу понаособ и пратити излагање говорника, а предузетници су у прилици да закажу Б2Б сусрете. На платформи се могу наћи линкови ка панелима посвећеним регионалној сарадњи, предузетништву у туризму, очувању старих и традиционалних заната, као и дигиталној трансформацији привреде првог дана, док ће у оквиру другог дана Сајма бити обухваћене теме о установљењу ознаке квалитета "Најбоље из Војводине", женском предузетништву, кластерима, као и програмима Развојног и Гаранцијског фонда АП Војводине, као и Едукативног центра за обуке у професионалним и радним вештинама Нови Сад.

Најављена је могућност да се, уколико актуелна ситуација узрокована пандемијом корона вируса дозволи, Сајам предузетништва у присуству излагача и посетилаца организује у октобру ове године.


Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs