Вести


Отворен Фестивал еколошког позоришта за децу и младе у Бачкој Паланци

Бачка Паланка , 23. август 2019.
-A A +AОтворен Фестивал еколошког позоришта за децу и младе у Бачкој Паланци.

Бачка Паланка , 23. август 2019. .

Синоћ је у Бачкој Паланци, испред спортске хале ''Тиквара'' свечано отворен 25. по реду, Фестивал еколошког позоришта за децу и младе. Под слоганом ''Срцем, штапом и канапом'', овогодишње јубиларно издање ФЕП-а доноси публици представе из Србије, Босне и Херцеговине, Хрватске, Словеније и Русије.

Честитајући јубилеј организаторима, покрајински секретар за културу, јавно информисање и односе са верским заједницама Драгана Милошевић, истакла је вишеструки значај овог Фестивала који већ 25 година приближава позориште и културу младим Бачкопаланчанима, у општини која нема позориште.

''Иако Бачка Паланка нема позориште, има неописиве природне ресурсе као што су Парк природе ''Тиквара'', Специјални резерват природе ''Багремара'', дунавске рукавце и одржавањем оваквог Фестивала ви доказујете управо колико су нераскидиве везе културе и природе“ истакла је Милошевићева и додала да еколошки значај овог Фестивала није само у тим темама које он обрађује већ и у чињеници да се комплетан фестивал одвија управо у природи, здравом и еколошком окружењу на обали Дунава.

Према њеним речима, већ две и по деценије ова средина представља прави пример читавој заједници, негујући суштинске вредности, што подстиче младе на активизам и партиципацију у локалној заједници, систематско неговање културе, креативност, љубав према уметности и стваралаштву и можда оно најважније, утиче на развијање свести о значају и заштити животне средине још у раном периоду одрастања.

На свечаном отварању, присутнима су се обратили и Соња Петровић директор Фестивала, Тамара Јожић пр ''Паланачког Дунав Феста'', Мита Лачански председник Скупштине Општине Бачка Паланка и Никола Пејаковић Коља глумац, специјални гост Фестивала и члан стручног жирија.

Од 22. до 25. августа колико траје Фестивал деца и млади ће, осим у позоришним представама, имати прилике да учествују и у креативним радионицама под ведрим небом, које се одржавају у преподневним часовима у дворишту Словачког дома, док су вечерњи сати резервисани за музички програм који се ове године одржава у сарадњи са Паланачким Дунав фестом.


Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs