Вести


Подршка младима кроз отворени дијалог

Београд , 16. октобар 2019.
-A A +AПодршка младима кроз отворени дијалог .

Београд , 16. октобар 2019. .

Покрајински секретар за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама Драгана Милошевић учествовала је данас у отвореном дијалогу са младима у пројекту под називом "Дијалог за будућност", који је организовао Београдски фонд за политичку изузетност у оквиру Националне платформе за дијалог, a одржан je у Хотелу „Хајат“ у Београду.

Милошевићева је била учесник у разговору са младима из целе Србије на тему "Изражавање кроз културу, уметност и спорт". Вођен је активни дијалог о проблемима младих и идејама за њихово решавање, а представљен је и рад секретаријата на чијем је челу.

Током разговора млади учесници пројекта истакли су свој активизам у односу на доносиоце одлука, недовољно познавање рада државних институција, у овом случају секретаријата, као и начине и могућности за аплицирање на конкурсима у својству појединаца, удружења или правних лица.

По речима покрајинске секретарке, која је овом приликом представила не само рад ресорног секретаријата већ и саму Војводину, као регију са бројним националним специфичностима, посебно је апострофирано учешће младих у активностима Фондације "Нови Сад 2021", као и ангажовање, рад и програми које град Нови Сад има ове године као Омладинска престоница Европе.

У данашњем отвореном дијалогу с младима учествовали су и саветница за медије председника Републике Србије Сузана Васиљевић, представници Министарства за културу и информисање, Министарства за спорт и саветници у Кабинету премијерке Републике Србије.

"Платформа за дијалог“ или „Дијалошке платформе" јесу механизам за стварање формалног простора за интеракцију између грађана и доносилаца одлука путем дијалога, омогућујући младима, цивилном друштву, академској заједници, медијима и грађанима да заједнички идентификују, промовишу и спроводе активности изградње поверења и јачања друштвене кохезије у Републици Србији и региону. Заједнички регионални програм "Дијалог за будућност: Унапређење дијалога и друштвене кохезије између Босне и Херцеговине, Црне Горе и Републике Србије", спроводе УНДП, Уницеф и Унеско, а финансира га Фонд УН-а за изградњу мира.

Због тога су и данас на свечаном отварању говориле стална представница Уједињених нација у Србији Франсин Пикап и директорка Уницефа у Србији Ређина дe Доминичис, као и министар омладине и спорта у Влади Србије Вања Удовичић.


Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs