Вести


Подршка пројектима који се финансирају из фондова Европске уније

Нови Сад , 16. децембар 2014.
-A A +AПодршка пројектима који се финансирају из фондова Европске уније.

Нови Сад , 16. децембар 2014. .

Покрајински секретар за финансије Зоран Радоман потписао је дванаест нових уговора о додели бесповратних средстава за суфинансирање пројеката чију је реализацију финансијски подржала Европска унија. Потписивањем ових уговора окончане су активности ресорсног секретаријата у 2014. години на обезбеђењу бесповратне финансијске подршке корисницима јавних средстава са територије Војводине, за пројекте од општег, односно јавног интереса, који се финансирају из најважнијих програма Европске уније - IPA, TEMPUS, FP7, EXCHANGE 4.

У овој години, Покрајински секретаријат за финансије закључио је 44 уговора за реализацију 38 пројеката, за које је из буџета Покрајине усмерено 110.396.618,39 динара. Пројекти се реализују на територији 6 градова и 19 општина.

Пружањем финансијске подршке за спровођење ових пројеката који обухватају широк спектар сектора - од реформе локалне управе, здравствене и социјалне заштите, науке, образовања, до животне средине и пољопривреде, Покрајинска влада ствара услове за повлачење веће масе средстава из доступних ЕУ фондова, а тиме и бржи економски развој Војводине. Наиме, на сваки издвојени евро из буџета Покрајине повлачи се око осам евра из фондова Европске уније.


Извор: Саопштење Покрајинског секретаријата за финансије

Преузмите документа:

PDF icon 16. decembar - Podrska projektima EU tabela.pdf

Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs