Вести


Покрајински секретар Милошевић поздравио студенте прве године Правног факултета

Нови Сад , 30. септембар 2019.
-A A +AПокрајински секретар Милошевић поздравио студенте прве године Правног факултета .

Нови Сад , 30. септембар 2019. .

Покрајински секретар за високо образовање и научноистраживачку делатност проф. др Зоран Милошевић, обратио се данас студентима прве године Правног факултета Универзитета у Новом Саду на свечаном пријему нове генерације студената основних академских студија.

Тим поводом секретар Милошевић изразио је задовољство што је у прилици да поздрави овогодишње бруцоше новосадског Правног факултета и пожелео им да у искушењу покажу врлину, наглашавајући да њихово будуће занимање није само занимање, него - позив.

„Са таквом свешћу ви ћете бити заиста онај стуб друштва на којем се гради демократски поредак“, казао је проф. др Милошевић и додао да су одабрали тешке студије, јер треба, осим онога што је уже стручно имати и сазнање о целини, какво треба да поседују интелекталци и они који разумеју друштвене процесе.

Секретар Милошевић нагласио је студентима колико је важно разумети зашто је увек цивилизација тежила истини и правди, доброти, љубави и лепоти.

„Шта је право, ако не исходује друштвеној правди? Зато своје занимање с правом сматрајте помало божанским, јер ви бринете о здравом друштву. Нема здравог друштва ако није демократско и ако није на темељу права“, нагласио је професор Милошевић и поручио да храбро крену у искушење, јер су потребни држави Србији, да уређују наше демократско и на праву утемељено друштво.

Свечаности су присуствовали: градоначелник Новог Сада Милош Вучевић, декан Правног факултета проф. др Бранислав Ристивојевић, председник Прекршајног суда, представници тужилаштва и Полицијске управе, судије, као и професори Правног факултета.

Правни факултет традиционално организује свечани пријем студената прве године студија, а у школску 2019/2020. годину уписала су се 483 студента Општег смера и Смера унутрашњих послова.


Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs