Вести


Посета делегације Покрајинске владе Нижњем Новгороду

Нови Сад , 20. август 2021.
-A A +AПосета делегације Покрајинске владе Нижњем Новгороду.

Нови Сад , 20. август 2021. .

Делегација Покрајинске владе коју предводи потпредседник и покрајински секретар за здравство проф. др Зоран Гојковић борави у радној посети Нижњем Новгороду у Руској Федерацији, поводом обележавања 800. годишњице оснивања тог града.

„Велика нам је част и поносни смо што смо на овом месту, јер су наше две земље братске и пријатељске. Покрајинска влада наставиће да развија свеобухватне односе са нашим домаћинима, али и са другим руским областима, како бисмо додатно допринели целокупном унапређењу веза између наших двеју земаља“, изјавио је потпредседник Гојковић.

Током првог дана посете, одржан је радни састанак са потпредседником Привредне и индустријске коморе Руске Федерације Дмитријем Курочкином на коме се разговарало о интензивирању сарадње АП Војводине и те руске области, које имају потписан Меморандум о сарадњи.

„Имамо шта да понудимо руском тржишту, Војводина је покрајина у експанзији са пуно потенцијала, од привреде до туризма. Жеља нам је да дамо додатни импулс повезивању привредника, али и да подстакнемо долазак руских директних инвестиција“, рекао је Гојковић.

Укупна спољнотрговинска размена између АП Војводине и Руске Федерације у 2020. години износила је 994 милиона евра, док је у првој половини текуће године била вредна 417,6 милиона евра.

Члан делегације Покрајинске владе, покрајински секретар за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама Драгана Милошевић, данас је посетила Новгородски универзитет, са чијим је руководством разговарала о могућностима јачања сарадње са Универзитетом у Новом Саду, након чега је обишла Српски центар у оквиру Филолошког факултета и Факултета за журналистику.

На позив губернатора Нижегородске области Глеба Никитина, делегација Покрајинске владе сутра ће присуствовати и централној свечаности поводом 800. годишњице оснивања Нижњег Новгорода, на којој је најављено и присуство председника Руске Федерације Владимира Путина.

У радној посети Нижњем Новгороду борави и покрајински секретар за регионални развој, међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу Александар Софић.


Најаве

 

Тренутно нема најављених догађаја

Календар Све најаве

Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs