Вести


Потписан уговор за изградњу Каменице 3 са ПЕТ центром за дијагностику

Нови Сад , 30. јул 2020.
-A A +AПотписан уговор за изградњу Каменице 3 са ПЕТ центром за дијагностику.

Нови Сад , 30. јул 2020. .

Председник Покрајинске владе Игор Мировић присуствовао је данас потписивању уговора за извођење прве фазе радова на изградњи Каменице 3 са ПЕТ центром за дијагностику, који ће бити намењен Институту за онкологију Војводине.

Реч је о Центру позитронско-емисионе томографије за дијагностику (ПЕТ центар) са три етаже, као посебном објекту повезаном топлом везом са зградом Института за онкологију Војводине.

У другој фази, како је најављено, градиће се објекат Каменице 3, са четири етаже, намењен за сва три института у Сремској Каменици.
Укупна површина Каменице 3 са ПЕТ центром износи 9.400 квадратних метара.

„Изградња овог објекта има изузетан значај за здравствени систем АП Војводине и за Институт за онкологију Војводине јер ће се обезбедити много бољи услови за дијагностику и лечење онколошких пацијената и рад особља. Ово је веома важна вест за све грађане Војводине јер болести које покривају институти у Каменици чине више од 80 процената обољења. Месечно, од канцера у Војводини оболи 1.000 пацијената и тај податак говори колико је значајан овај објекат, који ће пружити најсавременију здравствену заштиту“, истакао је председник Мировић.

Како је додао, одржан је континуитет улагања у здравство, а Покрајинска влада реконструисала је у протеклом периоду десет клиника Клиничког центра Војводине, као и Институт за кардиоваскуларне болести у Сремској Каменици.

„Очекујем да ћемо уз помоћ Владе Републике Србије током јесени започети и радове на изградњи блокова Б и Ц Клиничког центра. И тиме бисмо завршили важан четворогодишњи циклус улагања у здравство“, рекао је Мировић.

Овом приликом, председник је обишао и радове на изградњи објекта у коме ће бити смештена магнетна резонанца намењена Институту за онкологију. За изградњу објекта и набавку магнетне резонанце Покрајинска влада издвојила је више од 126,5 милиона динара.

„Огромна средства смо уложили у здравствени систем Војводине, а круна нашег четворогодишњег рада биће изградња Каменице 3 са ПЕТ центром. Очекујем да ће радови кренути током августа и завршетком овог објекта заокружићемо потребу за комплетним лечењем на сва три института у Војводини“, изјавио је покрајински секретар за здравство проф. др Зоран Гојковић.


Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs