Вести


Потпредседник Ђоковић посетио Шенџен и Дунгуан у кинеској Покрајини Гуангдонг

Нови Сад , 21. мај 2019.
-A A +AПотпредседник Ђоковић посетио Шенџен и Дунгуан у кинеској Покрајини Гуангдонг.

Нови Сад , 21. мај 2019. .

Потпредседник Покрајинске владе и покрајински секретар за привреду и туризам, Иван Ђоковић, посетио је Град Шенџен, где је боравио у радној посети, на позив компаније ,,Huawei“, чије је седиште у овом значајном привредном, технолошког и трговинском центру кинеске Покрајине Гуангдонг.

Представници ове компаније и њеног менаџмента, упознали су делегацију са технологијама које примењују и имплементирају у концепту паметних градова.

Поред паметног парка Лонг ганг (LongGang Smart Park), гостима из Републике Србије и АП Војводине је представљена главна зграда компаније ,,Huawei“ у Шенџену и њена изложбена хала за дигиталну трансформацију. Значајна је била и посета Информативном центру ове компаније ,,Huawei Songshan Lake Data Center“ који је намењен унапређењу cloud инфраструктуре и ИТ потреба на ИКТ тржишту.

Потпредседник Ђоковић је имао прилику да се са делегацијом упозна и са технолошким иновацијама и опремом за јавну безбедност, нафтну и гасну индустрију, као и за комуналне делатности.

Делегација је посетила и кампус ,,Huawei R&D Campus“, смештен у Граду Дунгуану, изграђен по принципу европских научно-технолошких тематских кампуса, инспирисан културно-историјским обележјима Европе, који је намењен стручном особљу за истраживање и развој НР Кине.

Посета компанији ,,Huawei“ је уприличена након учешћа потпредседника Ђоковића са делегацијом Покрајинске владе и Развојне агенције Војводине, на чијем је челу, у Граду Чангша, Покрајине Хунан, на првом Глобалном самиту савремене високотехнолошке производње ,,Global High-End Manufacturing Summit – GHMS 2019“, одржаном по први пут у организацији Градске управе Града Чангша и Асоцијације Азија – Пацифик.


Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs