Вести


Потпредседник Ћурчић: У Срему изградити агробизнис зоне

Сремска Митровица , 22. јун 2021.
-A A +AПотпредседник Ћурчић: У Срему изградити агробизнис зоне.

Сремска Митровица , 22. јун 2021. .

Потпредседник Покрајинске владе Бранко Ћурчић састао се данас са градоначелницом Сремске Митровице Светланом Миловановић и њеним замеником Петром Самарџићем, са којима је разговарао о актуелној ситуацији у привреди у Срему и заједничким активностима на унапређењу привредног амбијента и отварању нових радних места.

На састанку је посебно истакнут значај изградње агробизнис зоне и унапређења индустријских зона у Срему.

Потпредседник Ћурчић, који је уједно и председник Савета за координацију и праћење економског развоја на територији АП Војводине, истакао је да је циљ данашње посете да се размене информације о актуелној ситуацији у привреди и економским кретањима.

„Задатак Покрајинске владе и локалних самоуправа јесте очување привредног амбијента који треба да буде повољан за отварање нових радних места“, казао је након састанка Ћурчић.

Он је додао да на територији Војводине постоје четири бизнис инкубатора, али да ниједан није стриктно везан за област аграра.

„Предложићемо да се у Сремској Митровици оснује агробизнис инкубатор како би се малим произвођачима пружила подршка да из мале производње, односно са микро нивоа, пређу на виши ниво“, рекао је Ћурчић и додао да је реч о подршци у едукацији, простору, правној и књиговодственој помоћи.

Потпредседник је додао да је у разговору са руководством Сремске Митровице препознат и потенцијал за развој индустријских зона, које треба да се додатно опреме.

Заменик градоначелнице Петар Самарџић казао је да је данашњи састанак био прилика да се представе развојне шансе Сремске Митровице и Сремског региона.

„Оно што је најпотребније Сремској Митровици и целом Сремском региону јесу бизнис инкубатори, пре свега агробизнис инкубатори, јер ми имамо огроман потенцијал у области пољопривредне производње и прерађивачке делатности“, казао је Самарџић и додао да очекује позитивне ефекте данашњег сусрета, те да ће неке од предложених тема бити део планског документа у области економског развоја, који Покрајинска влада припрема за период од 2021. до 2027. године.


Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs