Вести


Потпредседник Ћурчић у Суботици и Сенти о креирању привредног амбијента за отварање нових радних места

Нови Сад , 27. мај 2021.
-A A +AПотпредседник Ћурчић у Суботици и Сенти о креирању привредног амбијента за отварање нових радних места.

Нови Сад , 27. мај 2021. .

Потпредседник Покрајинске владе и председник Савета за координацију и праћење активности у области економског развоја на територији АП Војводине Бранко Ћурчић посетио је данас Суботицу и Сенту, где се разговарало о активностима које треба да допринесу одрживости инвестиционог нивоа у Покрајини и креирању привредног амбијента за отварање нових радних места.

Потпредседник Ћурчић је у разговору са председником Општине Сента Рудолфом Цегледијем и чланом Градског већа задуженим за привреду у Суботици Срђаном Самарџићем истакао да је циљ посета војвођанским градовима и општинама да се размене информације о актуелној ситуацији у привреди и економским кретањима.

Акценат је, како је Ћурчић навео, на развијању индустријских зона како би се привукли страни и домаћи улагачи, затим на унапређењу рада постојећих и отварању нових бизнис инкубатора, као и на развоју женског и социјалног предузетништва.

Потпредседник је обишао и бизнис инкубаторе у Суботици и Сенти, који већ деценију и по пружају подршку развоју малих и средњих предузећа и предузетништва, обезбеђивањем техничких, пословних и образовних услуга. Пословни инкубатор у Сенти данас има три станара која се баве производњом односно услугама – шивењем одеће, производњом предмета од дрвета и књиговодством. У суботичком бизнис инкубатору послује девет предузећа, која запошљавају 50 радника. Ова предузећа баве се производњом намештаја, информатичком обуком, туризмом.


Најаве

 

Тренутно нема најављених догађаја

Календар Све најаве

Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs