Вести


Почели „Дани Српске у Србији“

Нови Сад , 04. септембар 2018.
-A A +AПочели „Дани Српске у Србији“.

Нови Сад , 04. септембар 2018. .

Покрајински секретар за регионални развој, међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу Огњен Бјелић присуствовао је синоћ у Београду свечаном отврању манифестације „Дани Српске у Србији“ коју је уз присуство Патријарха српског г. Иринеја отворио председник Републике Српске Милорад Додик.

Додик је том приликом истако да иако живимо на различитим местима наша вера култура и језик су исти те да су везе народа са две обале Дрине све чвршће. Он је додао да у прилог томе говоре бројни реализовани пројекти између Републике Српске и Србије.

У програмима овогодишње манифестације „Дани Српске у Србији“ током шест предстојећих дана у 19 градова Србије, Српску ће са више од 35 извођења предствити научне културне и уметничке институције, професионална и аматерска позоришта и трупе, културно-уметничка друштва као и самостални уметници, глумци и књижевници.

Свечаности су присуствовали бројни званичници Српске и Србије, академици и књижевници а осим секертара Бјелића испред Покрајинске владе почетак манифестације су пратили и покрајинска секретарка за финансије Смиљка Јовановић као и секеретар за високо образовање и научноистраживачку делатност Зоран Милошевић.

Манифестација „Дани Српске у Србији“ Новом Саду одржаће се током 5. и 6. септембра. Првог дана у Културном центру Новог Сада биће уприличено музичко вече, а наредног на Тргу слободе, културно-уметнички програм „Стазама завичаја“ где ће у организацији Фонда за пружање помоћи избеглим прогнаним и расељеним лицима и Представништва Републике Српске у Србији, гостовати велика смотра српског фолклорног ансамбла и певачке групе из Србије, Републике Српске и Федерације Босне и Херцеговине.


Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs