Вести


Предраг Вулетић у посети Дому „Ветерник“

Нови Сад , 05. јул 2021.
-A A +AПредраг Вулетић у посети Дому „Ветерник“.

Нови Сад , 05. јул 2021. .

Покрајински секретар за социјалну политику, демографију и равноправност полова Предраг Вулетић је данас, са сарадницима, обишао Дом „Ветерник“ у Ветернику.

Секретар је обишао објекте Дома у којем су смештени корисници, без обзира на степен подршке, као и објекте малих кућних заједница. Током посете корисници су били укључени у своје редовне активности, док су у једном делу установе у току радови на једном од павиљона и вешерају.

Покрајински секретар је рекао да је Покрајинска влада у претходних пет година само у Дом „Ветерник“ уложила 140 милиона динара како у побољшање услова становања, тако и у програмске активности које се тичу самог рада са корисницима.

„У периоду од 2018. године до данас, инспектори су обавили 17 инспекцијских надзора у установама за децу на територији Аутономне покрајине Војводине“, истакао је Вулетић и додао да, осим редовних надзора који су вршени, Покрајински секртаријат до сада није имао није имао пријава или сумњи на злостављање и занемаривање у установама за децу.“

Покрајински секретар Предраг Вулетић је подсетио да је на територији Аутономне покрајине Војводине шест установа за смештај деце и младих.


Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs