Вести


Председник Мировић примио делегацију Хрватског националног савета у Србији

Нови Сад , 23. јул 2020.
-A A +AПредседник Мировић примио делегацију Хрватског националног савета у Србији.

Нови Сад , 23. јул 2020. .

Председник Покрајинске владе Игор Мировић примио је данас делегацију Хрватског националног савета у Републици Србији, коју је предводила председница Јасна Војнић.

На састанку одржаном у Покрајинској влади било је речи о питањима од значаја за хрватску националну мањину у Војводини.

Саговорници су се сагласили да је сарадња Покрајинске владе и Хрватског националног савета добра, а да је нарочито успешна у областима културе и информисања.

На састанку је оцењено и то да је обнова Спомен-куће бана Јосипа Јелачића у Петроварадину, здања чији је један део уступљен Хрватском националном савету, значајан корак у очувању идентитета хрватске заједнице.

Председник Мировић је истакао да Покрајинска влада својим програмима пружа значајну подршку очувању и развоју идентитета хрватске мањине у целини, најављујући да та подршка неће изостати ни у будућности, док је председница Хрватског националног савета Јасна Војнић изразила уверење да ће успешна сарадња бити настављена.

Састанку су присуствовали и председник Демократског савеза Хрвата у Војводини Томислав Жигманов, члан Хрватског националног савета у Србији и управник Фондације „Спомен дом бана Јосипа Јелачића“ Горан Каурић и потпредседник Хрватског националног савета за Срем Дарко Вуковић.


Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs