Вести


Пројекат "Унапредимо спорт у Војводини" почео састанком у Кикинди

Кикинда , 28. април 2021.
-A A +AПројекат "Унапредимо спорт у Војводини" почео састанком у Кикинди.

Кикинда , 28. април 2021. .

Покрајински секретар за спорт и омладину Дане Баста одржао је, у Кикинди, први радни састанак у оквиру пројекта "Унапредимо спорт у Војводини", чији је циљ да се локалним самоуправама и спортским савезима представе механизми подршке покрајинских и републичких институција и могућности да се ти ресурси искористе на најбољи могући начин, како би се услови за спорт подигли на виши ниво.

Састанку, чији је домаћин био Град Кикиндa, присуствовали су, поред градоначелника Николе Лукача, и представници општина Бечеј, Нови Бечеј, Житиште и Нова Црња задужени за спорт, као и представници територијалних гранских савеза.

Ресорни секретар Дане Баста рекао је да спорт у Војводини доста добро функционише, али да још увек има места за напредак, те да ће се надлежене институције томе посветити у наредном периоду.

"Циљ је да систем спорта у локалним самоуправама комплетно уредимо у складу са нормативним актима из области спорта, како би се спорт развијао на што транспарентнији и квалитетнији начин. Улога Министарства омладине и спорта и Покрајинског секретаријата за спорт и омладину је свакако од посебног значаја за унапређење целог система спорта. Наравно, и на овај начин желимо да дамо допринос како би се обезбедили што бољи услови за бављење спортом деце у школама, рекреативаца и врхунских спортиста", казао је Дане Баста.

Градоначелник Никола Лукач рекао је да је Кикинда град спорта, а да би се тај епитет сачувао, неопходна су улагања у инфраструктуру, капацитете, како би се на спортске терене привукао што већи број деце.

"Изнели смо своје предлоге, сугестије, како да спортски колективи и територијални спортски савези додатно могу да помогну и имплементирају одређене сугестије Покрајинског секретаријата и да све ове идеје покушамо у наредном периоду да ставимо у локалне стратегије које ће бити део националне стратегије спорта за наредних десет година", навео је Лукач.

Представници Покрајнског секретеријата за спорт и омладину ће у наредном периоду одржати још десет радних састанака широм Војводине, како би се предстваници градских и општинских администрација и спортских савеза детаљније упознали са стањем и функционисањем спорта на локалном нивоу и са погодностима које нуде институције.


Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs