Вести


Саопштење са седнице Покрајинске владе

Нови Сад , 03. фебруар 2021.
-A A +AСаопштење са седнице Покрајинске владе.

Нови Сад , 03. фебруар 2021. .

Покрајинска влада је на данашњој седници донела решење да се издвоји 36,9 милиона динара за адаптацију Службе за микробиолошку дијагностику Института за плућне болести у Сремској Каменици.

Након седам деценија од када је отворена, обезбеђена су средства за комплетну адаптацију лабораторије у којој се обавља микробиолошка дијагностика за сва три института у Сремској Каменици.

У лабораторији се годишње уради око 10.000 бактериолошких анализа, 4.000 тестова на микробактерије, 1.500 брзих антигенских тестова и других анализа. Уједно, то је референтна лабораторија за дијагностику туберкулозе за подручје целе АП Војводине.

На седници је донето решење да се Општини Србобран усмери 40 милиона динара за обнову и доградњу дела објекта Дома културе у Србобрану.

Покрајинска влада је, преко Дирекције за робне резерве АП Војводине, обезбедила помоћ – храну и средстава за хигијену, у вредности од 30,8 милиона динара, за социјално угрожено становништво, болесне, породице са више деце, инвалиде и друга лица која су се због епидемије вируса корона нашла у стању социјалне потребе. Помоћ је обезбеђена и за народне кухиње на територији АП Војводине.


Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs