Вести


Сарадња са Кластером Северозападне Истре у области туризма

Нови Сад , 06. новембар 2017.
-A A +AСарадња са Кластером Северозападне Истре у области туризма.

Нови Сад , 06. новембар 2017. .

На дводневном студијском путовању од 5. до 6. новембра у Ровињ и Новиград, представници јавног и приватног сектора из подручја туризма АП Војводина сусрели су се с представницима Кластера Северозападне Истре како би разменили најбоља искуства те означили почетак високопотенцијалне туристичке сарадње регија Истре и Војводине.

Аутономну покрајину Војводину и Град Нови Сад представили су Иван Ђоковић, потпредседник владе и покрајински секретар за привреду и туризам и Милорад Радојевић, члан Већа за привреду и туризам Града Новог Сада.

Ђоковић је представио кључне појединости које карактеришу Војводину, почев од њене мултиетничности, мултикуртуралности и богатог националног наслеђа, све до шаролике гастрономске и винске понуде, која, према његовим речима, не заостаје за понудом италијанских и француских регија, као ни за понудом саме Истре. Од изузетног је значаја размена искустава и међурегионално повезивање, које је, у погледу Истре и Војводине, на изузетно високом нивоу већ дуги низ година,и које је неопходно неговати због одрживости привредне сарадње и унапређења туризма.

Како би сарадња две регије у туристичком и привредном смислу добијала на све већој важности, битно је стално говорити о потенцијалима прекограничне сарадње, те подстицати креирање заједничких туристичких производа и услуга с једне, а са друге стране континуирано радити на едукацији и усавршавању представника из јавног и приватног сектора, сложили су се саговорници.


Извор: ПС за привреду и туризам

Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs