Вести


Састанак председника Мировића са посланицима Европског парламента

Нови Сад , 29. новембар 2019.
-A A +AСастанак председника Мировића са посланицима Европског парламента.

Нови Сад , 29. новембар 2019. .

Председник Покрајинске владе Игор Мировић примио је данас делегацију посланика Европског парламента из француске странке Национално окупљање.

Француски парламентарци, са Тијеријем Маријанијем на челу, бораве у вишедневној посети Србији, у организацији Фондације „Идентитет и демократија“, која организује први парламентарни семинар у нашој земљи.

У разговору са европарламентарцима председник Мировић је истакао европски дух и карактер Војводине, који се пре свега огледа у мултинационалности, мултиконфесионалности и складном односу између већинског народа и националних мањина.

На састанку је оцењено да Србија има своје место у Европској унији. Како је Мировић навео, Србија је урадила већи део свог посла у процесу придруживања ЕУ и жели јасне одлуке и сигнале из европских институција.

„У процесу евроинтеграција Србије АП Војводина има свој допринос. Поред учешћа у радним групама за поједина поглавља, АП Војводина води активну политику када је реч о регионалним пројектима и сарадњи са бројним европским регионима“, казао је Мировић.

Маријани је истакао да је посета француских посланика прилика да се упознају са ситуацијом у нашем региону, пре свега ради формирања става у вези са приступом Србије Европској унији, али и успостављања политичке, привредне и културне сарадње. Он је додао да за његову партију није питање да ли ће Србија постати члан Европске уније, већ када.

Састанку је присуствовао и покрајински секретар за регионални развој, међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу Огњен Бјелић.


Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs