Вести


Секретар Баста примио светску шампионку у бацању копља Адриану Вилагош

Нови Сад , 27. август 2021.
-A A +AСекретар Баста примио светску шампионку у бацању копља Адриану Вилагош.

Нови Сад , 27. август 2021. .

Покрајински секрертар за спорт и омладину Дане Баста приредио је данас пријем за атлетичарку Адриану Вилагош која је недавно освојила златну медаљу у Најробију, у бацању копља на јуниорском првенству света.

Она је на такмичењу у Африци обезбедила највише место на победничком постољу још у првој серији када је копље тешко 600 грама бацила 61,46 метара, те поставила нови државни рекорд и најбољи резултат на свету у овој категорији.

Ресорни секретар Баста честитао је Адриани и њеној мајци и тренеру Ђерђи Вилагош овај изузетан успех постигнут на овом великом такмичењу.

„Веома ми је драго што је Адриана наш стипендиста.Покрајински секретаријaт за спорт и омладину је препознао њен таленат и настојаћемо да је подржимо када год је то могуће.Пратићемо Адриану и њен рад, а посебно ћемо се трудити да је подржимо у припремама за предстојеће Олимпијске игре у Паризу“, истакао је Баста и пожелео Адриани да и даље предано ради и тренира и доноси сјајна одличја у Србију.

Адриана Вилагош се захвалила на подршци и данашњем пријему, те истакла да је успех који је постигла био резултат претходне припреме и истрајног тренирања.

„Имала сам јаку конкуренцију. Реч је о Гркињи Елини Ценко којој је припало друго место и Кубанки Жозелини Бахар Рохас која је била трећа на овом такмичењу.Моје прво бацање је већ било добро тако да сам већ у првој серији обезбедила предност са својим резултатом“, казала је Адриана.

Ова вредна девојчица из Малог Иђоша је своје спортске активности започела тренирањем рукомета, а како је истакла њена мајка Ђерђи, уједно и њен тренер, у свет атлетике закорачила је пре осам година на једном школском такмичењу где се опробала у бацању вортекса а онда одабрала копље са којим је постигла изузетне резултате.

„Мислим да је Адриана ове године, поготово у последњих недељу дана, остварила сјајне резултате.Њен победнички хитац је водећи светски резултат који је настао из њене велике пожртвованости, упорног рада и тренирања.Мислим да јој је то отворило пут да се полако прикључи најбољим копљашима света“, истакла је Ђерђи Вилагош која се још једном захвалила на подршци и разумевању из Покрајине.


Најаве

 

Тренутно нема најављених догађаја

Календар Све најаве

Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs