Вести


Секретар Вулетић обишао камп Црвеног крста код Сомбора – Бачки Моноштор

Нови Сад , 03. септембар 2021.
-A A +AСекретар Вулетић обишао камп Црвеног крста код Сомбора – Бачки Моноштор.

Нови Сад , 03. септембар 2021. .

Покрајински секретар за социјалну политику, демографију и равноправност полова Предраг Вулетић је са сарадницима и секретаром Црвеног крста Војводине Бошком Митрашиновићем обишао данас камп Црвеног крста код Сомбора у Бачком Моноштору.

У кампу сомборског Црвеног крста бораве деца из новосадских и беочинских социјално угрожених породица. Покрајински црвени крст има три одмаралишта у којима је током лета боравило 500 деце из 26 локалних самоуправа Војводине. Ове кампове Покрајински секретраијат је финансирао са девет милиона динара.

Током обиласка покрајински секретар је присуствовао радионицама за децу на којима деца стичу знања из области прве помоћи, као и унапређењу социјалних вештина. Важан део обуке, нарочито за ову популацију је превенција трговине људима.

"Ово је нешто више и за нас најбоља вест, јер њихов осмех и учење говори да смо урадили најбољу ствар и да смо позитивно одговорили на иницијативу покрајинског Црвеног крста и на тај начин задовољили у овом тренутку 500 породица и деце да сами сагледају како све ово може бити добро", истакао је Вулетић.

Камп у Бачком Моноштору је током 2019. године је обновио кухињу и опрему у њој, такође, средствима Покрајинског секретаријата у износу од 1,5 милиона динара.

Покрајински секретар Предраг Вулетић је похвалио рад и ангажман како Црвеног крста Аутономне покрајине Војводине, тако и општинске организације Црвеног крста Сомбор.


Најаве

 

Тренутно нема најављених догађаја

Календар Све најаве

Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs