Вести


Секретар Иванишевић у Београду отворио манифестацију „Дани Војводине“ у оквиру фестивала традиционалне хране и пића

Београд , 19. јун 2021.
-A A +AСекретар Иванишевић у Београду отворио манифестацију „Дани Војводине“ у оквиру фестивала традиционалне хране и пића .

Београд , 19. јун 2021. .

На Сава променади у Београду данас је отворена манифестација „Дани Војводине“, у оквиру трећег фестивала „Good Food and Wine“.

Фестивал се ове године одржава под називом „Сиђи до реке“ и окупља преко осамдесет излагача из читаве Србије и региона, компанија, занатлија, пољопривредних газдинстава и туристичких организација.

Покрајински секретаријат за привреду и туризам је подржао ову манифестацију у организацији Туристичке организације Војводине и партнера из Београда. Туристичка организација Војводине наступа заједно са више десетина излагача у простору названом ,,Војводина корнер“, где је изложена туристичка понуда локалних туристичких организација из Војводине, произвођача вина, хране и пића, као и смештајних капацитета и угоститељских објеката.

Манифестацију ,,Дани Војводине" је отворио покрајински секретар за привреду и туризам др Ненад Иванишевић, истакавши да понуда на неколико десетина штандова осликава Војводину, а то су храна, вино, добри људи, одличан осећај и жеља за повратком.

„Позивам вас да потрошите новац у Војводини, јер има на шта да се потроши, а пре свега вас позивам да потрошите време са дивним људима, уз одличну храну и перфектна вина, уз осећај који ћете понети са собом. Тај осећај ће вас натерати да се увек вратите у Војводину, регију у коју смо сви дошли и у коју се сви радо враћамо", рекао је секретар Иванишевић.

На отварању манифестације учествовала је директор Туристичке организације Војводине др Наташа Павловић, као и представници Министарства трговине, туризма и телекомуникацијa и Града Београда.

Наташа Павловић је рекла да Војводина има много тога да понуди. Она је упутила и три поруке окупљенима и потенцијалним туристима - да када дођу у Војводину потроше плату у Банату, схвате да од Срема бољег нема, и да је ,,Бачка и тачка".

По завршетку церемоније отварања, уприличена је додела плакета најбољим производима и компанијама по избору новинара.

У оквиру манифестације организована је изложба слика под називом „Боје и вино“ академског сликара Драгана Стојкова, те изложба хлеба „Хлеб наш насушни“.


Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs