Вести


Секретар Милошевић поздравио учеснике међународног скупа о праву и друштву у условима пандемије

Нови Сад , 24. септембар 2021.
-A A +AСекретар Милошевић поздравио учеснике међународног скупа о праву и друштву у условима пандемије.

Нови Сад , 24. септембар 2021. .

Покрајински секретар за високо образовање и научноистраживачку делатност проф. др Зоран Милошевић поздравио је данас учеснике међународног научног скупа „Право и друштво у условима пандемије“, који је организовао Правни факултет за привреду и правосуђе Универзитета „Привредна академија".

Обраћајући се присутнима, секретар Милошевић је рекао да је порука овог скупа садржана у чињеници да је свако место добро за дискурс о томе како да будемо бољи као друштво, посебно у условима пандемије. Он је истакао да су теме овогодишњег скупа, који се одржава већ осамнаест година заредом, посвећене људским правима, привредној делатности, насиљу, дигитализацији парничног поступка, виртуелној реалности, тo јест раду од куће у доба пандемије.

„Важно је истаћи да Правни факултет за привреду и правосуђе, акредитованог Универзитета „Привредна академија", осим своје научне делатности, промишља и о решавању конкретних проблема друштва, пре свих колико смо ми демократско друштво. Сваки дискурс на ову тему међу новинарима, академском заједницом и невладиним организацијама добродошао је, јер је лековит. Осим здравствених, веома су важни и правни аспекти овог проблема, пре свега за разматрање питања људских права, јер они сведоче о томе да ли смо ми, као појединци, људи са својим правима, наравно и обавезама, што на неки начин представља и својеврсно морално преиспитање сваког од нас“, казао је секретар Милошевић.

Академик др Весна Вучковић, в.д. председника Врховног суда Црне Горе, нагласила је да је овај скуп од великог значаја не само за научне раднике који се баве теоријом и науком већ и за оне који се баве праксом, јер пандемија и даље представља једну велику непознаницу у друштву.

Декан Правног факултета за привреду и правосуђе у Новом Саду проф. др Мирко Кулић рекао је да овогодишњи скуп броји више од 30 учесника, махом из Србије, али да има и оних који долазе из Црне Горе, Босне и Херцеговине, Грузије и са Кипра.


Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs