Вести


Секретар Огњен Бјелић доделио уговоре за пројекте унапређења безбедности саобраћаја

Нови Сад , 22. децембар 2020.
-A A +AСекретар Огњен Бјелић доделио уговоре за пројекте унапређења безбедности саобраћаја.

Нови Сад , 22. децембар 2020. .

Покрајински секретар за енергетику, грађевинарство и саобраћај, Огњен Бјелић, доделио је, на основу спроведеног јавног конкурса, укупано 46,1 милион динара за суфинансирање 41 пројекта из области безбедности саобраћаја у 26 градова и општина на територији АП Војводине.

За бесповратна средства, на конкурсу који је расписан 27. новембра ове године, јединице локалне самоуправе су могле да кандидују пројекте намењене успоравању саобраћаја у зонама школа, затим за постављање брзинских дисплеја у зонама школа, успоравање саобраћаја при уласку у насељено место и постављање семафора.

Приоритет Покрајинског секретаријата је повећање безбедности учесника у саобраћају, а нарочито деце, те ће у наредном периоду настојати да се уреде све зоне школа на територији Војводине.

По овом конкурсу су додељена средства за уређење 39 зона школа саобраћајном сигнализацијом и техничким средствима и уређење још 26 зона школа постављањем брзиномера. Значајна средства од приближно двадесет милиона динара су додељена за постављање седам семафора.

Такође, део новца додељен је и за пројекте који се односе на успоравање саобраћаја при уласку у насељена места и у зонама успореног саобраћаја.


Најаве

 

Тренутно нема најављених догађаја

Календар Све најаве

Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs