Вести


Скупштинска сарадња између АП Војводине и Републике Српске све интензивнија

Нови Сад , 26. фебруар 2021.
-A A +AСкупштинска сарадња између АП Војводине и Републике Српске све интензивнија.

Нови Сад , 26. фебруар 2021. .

Покрајински секретар за регионални развој, међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу Александар Софић присуствовао је данас конференцији коју су путем видео-линка одржали представници Народне скупштине Републике Српске и Скупштине АП Војводине.

Током конфренције је усвојен програм рада за 2021. годину те су предложене даље активности у вези са сарадњом двеју скупштина, а односе се пре свега на сусрете делегација Скупштине АП Војводине и Скупштине Републике Српске ради унапређења рада Службе протокола и размене искустава добрих примера праксе планиране за април ове године.

Секретар Софић оценио је том прилком да се и поред отежаних услова изазваних пандемијом вируса ковид 19 парламентарна сарадња између АП Војводине и Републике Српске одвија несметано те да у наредном периоду може да се очекује њено интензивирање на свим институционалним нивоима.

"Покрајински секретаријат за регионални развој, међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу, као део система извршне власти, препознао је значај сарадње са Републиком Српском и континуирано даје свој допринос када су у питању области повезивања привредних субјеката, регионалне сарадње између локалних самоуправа као и заједничког деловања у пројектима прекограничне сарадње", истакао је Софић.

Такође, учесници конференције сагласили су се у вези с плановима за одржавање радних састанка са члановима Председништва Посланичке групе пријатељства и сарадње са Народном скупштином Републике Српске и делегацијом Скупштине АП Војводине планираних за мај/јуни 2021. године уколико ситација са панедмијом то буде дозвољавала.

Видео-конференцији присуствовали су и генерални секретар Скупштине АП Војводине Никола Бањац, председник Посланичке групе пријетељства и сарадње са Народном скупштином Републике Српске Александар Зиројевић, члан Председништва Посланичке групе пријатељства Борис Новаковић, генерални секретар Народне скупштине Републике Српске Небојша Згоњанин, заменик председника Клуба посланика СНСД-а Срђан Мазалица, као и посланице Душица Шолаја и Андреа Дорић.


Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs