Вести


Славиша Грујић разговарао са управником СНП-а Александром Милосављевићем

Нови Сад , 21. август 2012.
-A A +AСлавиша Грујић разговарао са управником СНП-а Александром Милосављевићем.

Нови Сад , 21. август 2012. .

Нови Сад, 21. август 2012.- Потпредседник Владе АП Војводине и покрајински секретар за културу и јавно информисање Славиша Грујић данас је разговарао са управником и директором драме Српског народног позоришта у Новом Саду, Александром Милосављевићем. Влада АП Војводине, као оснивач позоришта, пружа  подршку плану и програму наше најстарије позоришне институције, која је прошле године обележила 150 година од оснивања. По речима потпредседника Грујића, СНП као стуб културе како у Војводини, тако и у Србији ће имати пуну подршку у сарадњи са Владом АП Војводине и наша брига неће бити протоколарна већ суштинска. Зато ћемо током наредних неколико недеља, посетити ову институцију, када ћемо разговарати и о предстојећем репертоару,а самим тим  и о могућностима за гостовања наших представа како код нас, тако и изван наших граница.

Покрајински секретар за културу и јавно информисање Славиша Грујић је обавестио да ће наредних дана бити обављен редован Управни надзор и да ће након извештаја бити договорене даље мере. Управник и директор драме СНП-а Александар Милосављевић је информисао секретара Грујића о стању у Српском народном позоришту, као и о актуелним дешавањима. Поводом дописа, који је послат од стране синдиката „Независност" навео је да је у протеклом периоду спроведена већина договорених активности везана за доношење Статута и реорганизације, да се тренутно завршава нова систематизација и правилници, као и да су спроведени конкурси за руководећа места.

Поред тога, Милосављевић је подсетио да је у догледно време  потребно почети и са трећом, а потом и четвртом фазом реконструкције и обнове зграде Српског народног позоришта. Трећа фаза односи се на сценску технику, која је неопходна да би се заокружио цео процес адаптације и обнове сцене, док се  под четвртом фазом обухвата постављање противпожарне заштите, која је у складу са Законом о противпожарној заштити и подразумева системски приступ овом проблему.  

Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs