Вести


Снажна подршка најстаријем српском професионалном театру

Нови Сад , 16. март 2018.
-A A +AСнажна подршка најстаријем српском професионалном театру .

Нови Сад , 16. март 2018. .

Српско народно позориште (СНП) увек је било једна од наших најважнијих културних институција, а не треба заборавити ни да је тај театар иницирао оснивање других, изузетно важних институција и установа као што су „Стеријино позорје“, Академија уметности у Новом Саду и Позоришни музеј Војводине, изјавила је данас покрајинска секретарка за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама Драгана Милошевић.

„Покрајинска влада и Покрајински секретаријат за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама ће као оснивачи и пријатељи СНП и даље помагати његов рад и подржавати програме балета, опере и драме“, додала је Милошевићева приликом посете СНП, нагласивши да је њено задовољство тим веће што је управо из те куће дошла на функцију коју тренутно обавља.

С друге стране, управник Зоран Ђерић је изразио задовољство што је, одмах после посете Матици српској, новоизабрана покрајинска секретарка посетила управо СНП, нагласивши да тај театар има изузетан уметнички и кадровски капацитет.

„Током ове позоришне сезоне наша публика ће уживати у репертоарским и програмским новинама, а као национални театар ми смо спремни да будемо и у функцији програма града Новог Сада у припремама за Европску престоницу културе 2021. године“, рекао је Ђерић.

Посета секретарке Милошевић СНП уприличена је, иначе, у току припрема за премијеру опере „Поп Ћира и поп Спира“, чији либрето је настао на основу чувеног романа Стевана Сремца, а композитор је академик Дејан Деспић, која ће бити изведена 28. марта, на дан тог театра.


Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs