Вести


Софић и Ћутило уручили хуманитарну помоћ за 70 повратничких породица у Посавском кантону

Нови Сад , 28. мај 2021.
-A A +AСофић и Ћутило уручили хуманитарну помоћ за 70 повратничких породица у Посавском кантону.

Нови Сад , 28. мај 2021. .

Покрајински секретар за регионални развој, међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу Александар Софић и директор Фонда за избегла, расељена лица и за сарадњу са Србима у региону Душко Ћутило обишли су данас Посавски кантон и општину Оџак у Федерацији Босне и Херцеговине где су уручили хуманитарну помоћ у виду хране и хигијенских производа за 70 повратничких породица у вредности од 1,5 милиона динара.

Током вишедневне посете, делегација Покрајинске владе састала се у Бањалуци са директором Секретаријата за избегла и расељена лица Републике Српске Љубом Нинковићем, како би дефинисали кораке у помоћи српским породицама у Федерацији.

Софић је том приликом истако да је на састанку договорено да се до краја године дефинише акциони план Фонда и Секретаријата из Српске како би се следеће године заједничким снагама преко програма који ће бити дефинисани акционим планом на основу претходног мапирања стања и потреба помогло Србима који живе у Федерацији Босне и Херцеговине.

На подручју Посавског кантона у Федерацији Босне и Херцеговине живи око хиљаду Срба углавном старије животне доби и тежег материјалног положаја.

"Наша је дужност да истрајемо у заједничкој подршци свим нашим људима ван матичне државе Србије. Покрајинска влада и Фонд за избегла, расељена лица и за сарадњу са Србима у региону веома посвећено раде на свим нивоима сарадње и томе у прилог говоре бројни споразуми потписани у протеклом периоду", поручио је Софић и нагласио да ће Покрајинска влада бити једнако посвећена свим нашим људима широм региона, па тако и општинама и породицама у Федерацији.

Посети Посавском кантону присуствовали су и генерални секретар Скупштине АП Војводине Никола Бањац и председник Посланичке групе пријатељства и сарадње са Народном скупштином Републике Српске Александар Зиројевић.


Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs