Вести


Становници Адица ускоро добијају потпуно нову амбуланту

Нови Сад , 06. јун 2020.
-A A +AСтановници Адица ускоро добијају потпуно нову амбуланту.

Нови Сад , 06. јун 2020. .

Становници Адица ускоро ће добити потпуно нову амбуланту која ће пружати услуге опште медицине, педијатрије, гинекологије, стоматологије, патронаже и лабораторијске дијагностике. Овај објекат знатно ће допринети побољшању здравствене заштите грађана Новог Сада, а нарочито становника који живе у овом делу града.

Потпуно нова амбуланта Дома здравља „Нови Сад“ је још једна од бројних инвестиција у здравство Новог Сада, које се финансирају са различитих нивоа власти. То је приликом обиласка радова на изградњи овог објекта изјавио покрајински секретар за здравство проф. др Зоран Гојковић и додао да је, с обзиром на то да Нови Сад нема градску болницу, Дом здравља „Нови Сад“ један од кључних аспеката здравства у граду и да заједно са Клиничким центром Војводине и институтима у Сремској Каменици чини једну велику целину.

„Вредност овог објекта са опремом износи 200 милиона динара а финансира га Град Нови Сад. Овај објекат био је неопходан јер се на Адицама константно бележи повећање броја становника", изјавио је градоначелник Новог Сада Милош Вучевић и додао да ће изградња нове амбуланте знатно допринети здравственој заштити грађана овог насеља.

Новим планом мреже здравствених установа, који је Покрајинска влада већ усвојила и проследила Министарству здравља предвиђено је да Нови Сад добије општу болницу, која до сада није постојала у граду. Велики број старих објеката клиника Клиничког центра Војводине је већ реконструисан, а преостали објекти су у различитим фазама адаптације, који ће, уз скорији завршетак изградње новог блока Клинике за гинекологију и акушерство чинити високо квалитетну здравствену базу Новог Сада.


Најаве

 

Тренутно нема најављених догађаја

Календар Све најаве

Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs