Вести


Субвенције од 100 милиона динара за набавку опреме у 16 војвођанских компанија

Нови Сад , 08. јун 2018.
-A A +AСубвенције од 100 милиона динара за набавку опреме у 16 војвођанских компанија.

Нови Сад , 08. јун 2018. .

Покрајински скеретар за регионалани развој међурегионалну сардњу и локалну самоуправу Огњен Бјелић, уручио је данас уговоре у вредности од 100 милиона динара, представницима 16 приватних компанија којe су права на средства оствариле по основу Конкурса за куповину опреме у малим и средњим привредним друштвима на територији АП Војводине.

Право на бесповратна новчана средства оствариле су компаније чије су делатности процењене од значаја за развој АП Војводине, а како је ресорни секретар Бјелић истакао, служиће за почетак, за повећање или унапређење процеса производње у овим компанијма.

„ Данас смо у сарадњи са Развојном агенцијом Војводине, конкурентне и здраве компаније које су испуниле конкурсне услове, подстакли финансијским средствима која ће допринети њиховом даљем развоју а тиме и јачању привреде у целини, што предстваља примарни циљ Покрајинске владе“, изјавио је Бјелић и појаснио да ће корисници тим новцем, у износима од два до десет милиона динара, моћи да покрију и до 50 одсто набавке опреме.

Он је истакао да се доделом данашњих субвенција завршава други циклус у овиру конкурсне мере за подстицај свеукупног развоја, који се спроводи кроз Буџетски фонд за спровођење мера развојне политике Војводине и најавио нови конкурс за отварање нових радних места, који ће бити расписан у септембру.

Субвенције за бесповратно финансирање куповине опреме привредних друштава повезаних с реализацијом инвестиција, предвиђају куповину искључиво нове опреме чија набавна вредност не може бити нижа од четири милиона динара.


Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs