Вести


Туристички потенцијал Војводине премијерно представљен у Темишвару

Нови Сад , 14. јул 2016.
-A A +AТуристички потенцијал Војводине премијерно представљен у Темишвару.

Нови Сад , 14. јул 2016. .

Потпредседник Покрајинске владе и покрајински секретар за привреду и туризам Иван Ђоковић, учествовао је данас, у Темишвару, на манифестацији „Дани Војводине у Темишвару“, на којој је представљена туристичка понуда Војводине. „Дане Војводине у Темишвару“, који се први пут одржавају у овом граду у суседној Румунији, организовала је Туристичка организација Војводине.

„Војводина и те како има шта да понуди туристима из Румуније, али и туристима из других земаља. Због тога је један од стратешких праваца деловања нове Покрајинске владе усмерен управо и на развој туризма“, рекао је потпредседник Покрајинске владе Иван Ђоковић и додао да је у првих шест месеци забележен пораст броја туриста из Румуније у Србију за 13 одсто, односно у АП Војводину за 17 одсто.

„Како би још више туриста из Румуније за своју туристичку дестинацију одабрало баш Војводину, данас су, поред општина које се граниче за Румунијом, представљени и потенцијали општина које до сада нису биле толико близу румунским туристима. Сигурно је да има неистражених делова Војводине непознатих румунској популацији попут наших салаша, чарди и других места“, рекао је Иван Ђоковић.

Потпредседник Ђоковић је додао и да, иако је од 2014. године због економске кризе забележен пад у спољно-трговинској размени, Србија и АП Војводинa имају традиционално добру сарадњу са Румунијом у области привреде и туризма, као и у области прекограничне сарадње. Ту чињеницу поткрепњује податак да су Србија и Румунија реализовале заједничке пројекте у оквиру ИПА прекограничног програма, у вредности од 9 милиона евра. Поред тога, на територији Војводине послује 6 румунских компанија које запошљавају око 450 људи.

Потенцијалним туристима из Румуније своју понуду су представиле организације из десет војвођанских градова и општина: Вршац, Нови Сад, Зрењанин, Кикинда, Ковин, Нови Бечеј, Темерин, Жабаљ, Шид, Бела Црква, као и представници Привредне коморе Војводине.

Отварању манифестације „Дани Војводине у Темишвару“ присуствовали су и генерални конзул Србије у Темишвару Лазар Манојловић, председник Савеза Срба у Румунији Огњен Крстић и директори туристичких организација Војводине и Новог Сад Наташа Павловић и Бранислав Кнежевић.

Манифестација je организована уз подршку Министарства трговине, туризма и телекомуникација и Покрајинског секретаријата за привреду и туризам.


Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs