Вести


Улагање Управе за капитална улагања Војводине у развој комуналне инфраструктуре у Сремским Карловцима

Нови Сад , 15. април 2015.
-A A +AУлагање Управе за капитална улагања Војводине у развој комуналне инфраструктуре у Сремским Карловцима.

Нови Сад , 15. април 2015. .

Додељивањем 36.061.813,97 динара за пројекте који ће да допринесу бољој комуналној инфраструктури у Сремским Карловцима, Управа за капитална улагања АП Војводине пружила је подршку локалној самоуправи да у најскорије време почне са радом изграђен вртић у насељу Дудара, да становници Сремске улице безбедно пролазе својом улицом, а грађани улице Андреја Волног имају воду по цео дан.
Новоизграђени објекат предшколске установе још увек није почео са радом, јер је неопходно да буде асфалтирана и приступна саобраћајница како би прилаз објекту био функционалан. Стога је за реализацију пројекта изградње 240 метара дуге саобраћајнице у улици Новој, додељено 13.063.216,25 динара. Пројектом је, осим асфалтирања улице, предвиђена и изградња паркинг простора и бициклистичке стазе, као и опремање једног дела простора за потребе дечије установе и Института за виноградарство. Завршетком овог пројекта, биће створени сви предуслови да 342 малишана крене у нови вртић. Иначе, за изградњу предшколске установе на Дудари, Фонд за капитална улагања АП Војводине одобрио је 100.000.000,00 динара, чиме је још једном потврђена опредељеност Покрајинске владе да је улагање у образовање најмлађих сигурно улагање у будућност.
Након што се у фебруару ове године, велика количина земље одронила у Сремској улици и уништила саобраћајницу, општина Сремски Карловци је конкурисала за средства која ће да омогуће санацију улице. У циљу нормализације живота 120 грађана који живе у овој улици, Управа за капитална улагања АП Војводине доделила је 14.439.183,97 динара.
Већ две деценије 30 стамбених објеката у улици Андреја Волног имају проблем са редовним снабдевањем пијаћом водом. Услед конфигурације терена која не дозвољава прописаној јачини притиска да допре до крајњих корисника, чести су случајеви да грађани немају воду од раних јутарњих до касних вечерњих сати. Финансирањем пројекта изградње водовода са бустер станицом за део поменуте улице, у износу од 8.559.413,75 динара који финансира Управа за капитална улагања АП Војводине, несташица воде би могла да буде само ружна прошлост за становнике ове улице до краја лета.


Извор: Саопштење Управе за капитална улагања Војводине

Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs