Вести


Уручено још 16 уговора у оквиру конкурса за инвестиције у области образовања

Нови Сад , 11. мај 2021.
-A A +AУручено још 16 уговора у оквиру конкурса за инвестиције у области образовања.

Нови Сад , 11. мај 2021. .

Ове године, на конкурс за инвестиције у области образовања усмерен је 91 милион динара, а образовно-васпитне установе могле су да конкуришу за финансирање реконструкције, адаптације, санације, инвестиционо и текуће одржавање објеката. Уручивање уговора представницима школа и локалних самоуправа настављено је данас у Новом Саду, у Холу Покрајинске владе.

"Јуче је у Пачиру уручено осамнаест уговора, данас у Новом Саду шеснаест. Средства су додељена за 62 установе с територије АП Војводине – 63 милиона основним школама, 20 милиона средњим школама, три милиона ученичким домовима и пет милиона динара предшколским установама", изјавио је потпредседник Покрајинске владе и покрајински секретар за образовање Жолт Сакалаш приликом доделе уговора.

Захваљујући конкурсима за инвестиције у области образовања које ресорни секретаријат расписује од 2017. године, до сада је уложено преко милијарду динара у објекте које користе образовне установе.

"Секретаријат остаје одлучан да истраје у остваривању својих стратешких образовних циљева, а један од њих је обезбеђивање бољих услова за боравак и рад у установама образовања и васпитања", истакао је Сакалаш.

Потписивање уговора наставља се и наредних дана, и то 12. маја у Сремској Митровици у Дому ученика средњих школа и 13. маја у Зрењанину, у Електротехничкој и грађевинској школи "Никола Тесла".


Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs