Вести


У Војводини и даље пада број оболелих

Нови Сад , 27. август 2020.
-A A +AУ Војводини и даље пада број оболелих.

Нови Сад , 27. август 2020. .

У протеклих пет дана у девет лабораторија на територији Војводине новооткривенa су 132 пацијента оболела од вируса ковид 19.

И поред пада броја оболелих, епидемиолошка ситуација у Војводини се и даље може окарактерисати као несигурна, а по броју активних случајева предњаче Нови Сад, Врбас, Кикинда, Бачка Паланка и Оџаци.

У свим болницама на територији Војводине хоспитализовано је 207 пацијената са симптомима ковида 19, док се у Клиничком центру Војводине на болничком лечењу налази 59 пацијената. То практично значи да се сви пацијенти тренутно налазе само на Инфективној клиници, те се Клинички центар Војводине враћа у уобичајени режим рада, уз све противепидемијске мере које су неопходне за обављање свакодневног рада у условима пандемије.

Иста је ситуација и са свим општим болницама, као и институтима на територији АПВ, док ковид-амбуланте у домовима здравља настављају са радом.

Захваљујемо свим грађанима на помоћи и апелујемо на даље спровођење превентивних мера, пошто је очигледно да је одговорност и дисциплина у њиховој примени кључни фактор у борби против епидемије.

Ознаке:

Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs