Вести


У Српској Црњи отворен терен за мале спортове

Српска Црња , 18. јун 2021.
-A A +AУ Српској Црњи отворен терен за мале спортове.

Српска Црња , 18. јун 2021. .

Покрајински секретар за спорт и омладину Дане Баста отворио је данас заједно са председником Општине Нова Црња Владимиром Бракусом, нови терен за мале спортове у Српској Црњи, који је са 7,5 милиона динара заједнички финансиран из покрајинског и општинског буџета.

Баста је овом приликом истакао да Покрајински секретаријат за спорт и омладину препознаје потребе мањих средина када је у питању унапређење спортске инфраструктуре.

„Данас смо у Српској Црњи отворили мултифункционални спортски терен, који смо заједнички финансирали, и који је на понос свима“, казао је Баста.

Он је нагласио да је важно да се обезбеде што што бољи услови да се млади баве спортом.

„Улагање у спорт је улагање у здравље нације, а наши спортисти су свакако најбољи амбасадори наше земље“, рекао је секретар Баста.

Владимир Бракус је истакао да се наставља са изградњом спортских терена у општини Нова Црња.

„Са партнером, Покрајинским секретаријатом за спорт и омладину, изграђена су два спортска терена, а разговарали смо о изградњи још једног кошаркашког терена“, казао је Бракус и нагласио да је у тој банатској општини много деце заинтересовано за спорт, због чега је важно да им се обезбеде игралишта.

„У нашој општини је било доста шампиона и надам се да ће неко од малишана, који су данас на терену, остварити врхунске резултате и постати шампион“, казао је Бракус.

Баста и Бракус обишли су и спортску халу „Душан Силни“ и отворени базен у Српској Црњи, где је данас почела сезона купања.


Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs