Остале вести


Делегација Покрајинске владе на Другом форуму МСП Кине и земаља Средње и Источне Европе

Нови Сад , 12. новембар 2019.
-A A +AДелегација Покрајинске владе на Другом форуму МСП Кине и земаља Средње и Источне Европе.

Нови Сад , 12. новембар 2019. .

Делегација Покрајинске владе, коју предводи помоћник покрајинског секретара за регионални развој, међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу Небојша Дракулић, борави у кинеској Провинцији Хебеј, у граду Цангџоу, где присуствује Другом форуму о сарадњи Министарства спољних послова НР Кине и земаља Средње и Источне Европе.
Форум, који се одржава под покровитељством кинеског Министарства индустрије и информационих технологија, отворио је секретар Народне владе општине Цангџоу Јанг Хуеј, а манифестација је окупила представнике из 17 земаља Средње и Источне Европе у Кини.
На панел-дискусијама, осим сарадње у бројним областима, било је речи и о увозу и извозу из земаља Средње и Источне Европе, а потписан је и Споразум о кинеско-европској сарадњи асоцијација малих и средњих предузећа.
Током дводневног програма учесници су имали прилику да се умрежавају на бројним Б2Б састанцима, а делегација Покрајинске владе, с којом је био и директор Развојне агенције Војводине Никола Жежељ, како је речено, на маргинама Форума, искористила је прилику да на најбољи начин представи привредне и туристичке потенцијале Војводине.
Небојша Дракулић оценио је да провинција Хебеј и АП Војводина имају одличан потенцијал за размену и сарадњу у области пољопривреде, културе, образовања и туризма, те да манифестације попут ових отварају могућности за даље повезивање двеју покрајина и постизање још бољих резултата у сарадњи.
Он је подсетио да је продубљивање односа двеју покрајина подржано и правним оквиром, односно Писмом о намерама о успостављању и развијању пријатељских односа и сарадње између Аутономне покрајине Војводине и Провинције Хебеј, потписаним пре неколико месеци у Новом Саду.

У оквиру дводневне манифестације у Хебеју, одржана су и два потфорума – Форум о сарадњи и развоју међународне индустрије опште авијације и Форум о развоју образовања, културе и туризма, као и изложба значајних производа Кине и земаља Средње и Источне Европе и Први сајам извоза у граду Цангџоу.


Ознаке:

Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs