Остале вести


Заменик Павле Почуч у посети успешној предузетници из Врдника која послује у оквиру туристичке делатности

Нови Сад , 15. октобар 2019.
-A A +AЗаменик Павле Почуч у посети успешној предузетници из Врдника која послује у оквиру туристичке делатности.

Нови Сад , 15. октобар 2019. .

Поводом Међународног дана жена на селу, 15. октобра, заменик покрајинског секретара за привреду и туризам мр Павле Почуч боравио је у радној посети Врднику, где је посетио предузетницу која се бави угоститељством и туристичком делатношћу.
Покрајински секретаријат за привреду и туризам пружио је финансијску подршку тој успешној предузетници путем јавног позива из области туризма, а она јесте један од примера добре праксе у туристичкој привреди АП Војводине.

Квалитет услуге и потребе Фрушке горе, посебно за смештајним капацитетима, створили су предуслов за успешно пословање у овом домену и неминовно ширење капацитета и делатности.

Заменик Павле Почуч је истакао да су овакве успешне идеје подржане од Покрајинског секретаријата за привреду и туризам. Оно што је и даље потребно јесте едукација, боља информисаност, али и економско оснаживање, те приступ финансијским средствима, субвенцијама, фондовима, уз адекватну едукацију о начину аплицирања са квалитетним пројектом и идејом.

Предност жена на селу, иако су често неправедно запостављене, јесте постојање могућности да покрену сопствени посао, имајући у виду да већина поседује неопходне капацитете, а касније и да отворе нова радна места и запосле нове људе, са циљем унапређења и развоја туристичке делатости у руралним подручјима.


Ознаке:

Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs