Остале вести


Одржан Новогодишњи базар рукотворина деце са сметњама у развоју

Нови Сад , 20. децембар 2018.
-A A +AОдржан Новогодишњи базар рукотворина деце са сметњама у развоју.

Нови Сад , 20. децембар 2018. .

Покрајински секретаријат за образовање, прописе, управу и националне мањине – националне заједнице организовао је данас, у холу зграде Покрајинске владе, Новогодишњи базар рукотворина – традиционалну хуманитарну акцију за децу са сметњама у развоју из специјализованих образовно-васпитних установа са територије АП Војводине.

Поздрављајући учеснике, заменик покрајинског секретара за образовање, прописе, управу и националне мањине – националне заједнице Милан Ковачевић изјавио је: „Част нам је била да по шести пут угостимо ову дивну децу и да им уступимо простор да прикажу своја креативна уметничка дела, која су припремала уз помоћ својих васпитача и наставника. Покрајински секретаријат одувек се залагао за побољшање статуса деце са сметњама у развоју, што смо показали и у програму инклузивног образовања, те је ово само још један вид наше подршке и жеље да дамо значај ономе што деца раде. Сви запослени у Покрајинској влади имаће данас могућност да купе новогодишње украсе, икебане и дарове које су спремили, а сакупљен новац, по традицији, остаје школама које су учествовале на базару.”

Инклузивни хор школе „Милан Петровић”, под вођством Мише Близанца, приредио је дирљив наступ, изводећи песме на српском, мађарском и ромском језику. У интерактивном наступу, хор је подстакао публику да се придружи у певању, користећи знаковни језик, чиме су окупљенима показали шта у правом смислу значи прихватање разлика, што и јесте циљ инклузије.

На овогодишњем базару, своје радове представила су деца из СОШО „Милан Петровић” из Новог Сада, „Мара Мандић” из Панчева, „Антон Скала” из Старе Пазове, „9. мај” из Зрењанина, „Вук Караџић” из Сомбора, ОШ „Херој Пинки” из Бачке Паланке и из Школског центра са домом ученика „Доситеј Обрадовић” из Суботице.


Извор: ПС за образовање, прописе, управу и националне мањине - националне заједнице


Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs