Остале вести


Отворен међународни демографски скуп у Новом Саду

Нови Сад , 13. новембар 2018.
-A A +AОтворен међународни демографски скуп у Новом Саду.

Нови Сад , 13. новембар 2018. .

У организацији Покрајинског секретаријата за социјалну политику, демографију и равноправност полова, Матице српске и Департмана за географију, туризам и хотелијерство Природно-математичког факултета у Новом Саду, данас је отворен дводневни 6. симпозијум са међународним учешћем „Академик Берислав Бета Берић“: Примери добре праксе у популационој политици и планирању породице.

Отварајући симпозијум, помоћница покрајинског секретара за демографију Светлана Селаковић, истакла је да одржавање оваквог скупа омогућава да се, кроз презентацију више од 30 радова, сагледају проблеми, али и потенцијална решења у земљи и региону.

Светлана Селаковић је учесницима скупа презентовала рад Покрајинског секретаријата за социјалну политику, демографију и равноправност полова кроз мере које се реализују у сфери популационе политике. Помоћница покрајинског секретара изразила је наду да ће резултати овог скупа бити у функцији системског решење негативних демографских трендова.

На уводном делу, учесницима су се обратили председник Матице српске Драган Станић и управник Клинике за гинекологију и акушерство у Новом Саду проф. др Тихомир Вејновић, који су говорили о раду и доприносу академика Берића како у сфери гинекологије, тако и у свим осталим областима којима се бавио.

Током оржавања симпозијума, 13. и 14. новембра биће презентовано преко 30 радова у четири сесије: Искуства и примери популационе политике према фертилитету, Искуства и примери популационе политике према морталитету и старењу, Регионални и демографски развој земаља Западног Балкана и Искуства и примери популационе политике према миграцијама.


Извор: ПС за социјалну политику, демографију и равноправност полова


Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs